Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Уряд через суд відкушує останні права Ющенка
Автор: админ      Дата: 22.02.2007 07:32


     Уряд просить суд визнати нечинним право Віктора Ющенка узгоджувати перелік посад деяких керівників військових формувань, правоохоронних органів та органів дипломатичної служби.
     
     Це право було надано президенту його указом від 4 грудня 2006 року №1025, який Кабмін через суд намагається визнати "частково незаконним і нечинним".
     
     Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, у своєму позові Кабінет міністрів просить скасувати у судовому порядку пункти 1, 2 та 5 переліку, затверженному указом.
     
     Уряд вважає неправомірним пункт, згідно з яким президентом погоджуються кандидатури заступників міністра внутрішніх справ, начальників та заступників начальників обласних управлінь МВС, керівників структурних підрозділів МВС, ректора вищого навчального закладу МВС, а також заступників командувача внутрішніх військ МВС тощо.
     
     На думку позивача, міліція не є збройними силами чи військовим формуванням, що витікає із законів "Про оборону України" та "Про міліцію".
     
     Також, на думку Кабміну, не відповідає законодавству пункт 2 порядку, в якому йдеться про посади заступників міністра МЗС, керівників структурних підрозділів МЗС, радників-посланників, радників дипломатичного представництва тощо.
     
     Це ж саме зауваження Кабінету міністрів стосується й пункту, яким президент надав собі право погоджувати кандидатуру голови державної служби експортного контролю та його заступників.
     
     Уряд наголошує, що "президент вправі здійснювати лише ті повноваження, які визначаються виключно Конституцією", йдеться у повідомленні прес-служби Мін'юсту.
     
     Кабінет міністрів просить суд зважити, що основний закон не містить положень, які б надавали президенту повноважень щодо погодження кандидатур для призначення на посади заступників міністрів, а також керівників структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади.
     
     У позові вказується, що відповідно до Конституції, Кабінет міністрів є вищим органом у системі органів виконавчої влади і "лише уряд має право призначати та звільняти з посад за поданням прем‘єр-міністра керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету міністрів України".
     
     Українська правда


Автор: админ прочтений: 1593 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2823
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика