Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У січні 2007 р. рівень розрахунків за газ підприємств ТКЕ зріс майже вдвічі у порівнянні з січнем минулого року
Автор: Станислав Власенко      Дата: 12.02.2007 21:24


     У січні 2007 р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень платежів підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за спожитий природний газ зріс майже вдвічі. Якщо у січні минулого року загальний рівень надходжень коштів підприємств ТКЕ за спожитий газ становив 37%, то у січні 2007 р. - 68%. Валове надходження грошових коштів за спожитий у січні 2007 р. природний газ зросло до 441,8 млн. грн. (проти 159,7 млн. грн. у січні 2006 р.).
     
      Позитивну динаміку розрахунків продемонстрували підприємства ТКЕ Чернівецької (92%), Черкаської, Чернігівської (по 91%), Тернопільської (81%), Криму (80%), Миколаївської (77%), Полтавської (76%), Волинської (75%), Хмельницької, Донецької (по 73%), Сумської (72%), Івано-Франківської (70%), Рівненської (68%) та інших областей, а також Севастополя (78%).
     
      Активізація проведення розрахунків за газ теплопостачальними підприємствами стала результатом реалізації протягом поточного опалювального сезону заходів Уряду щодо зміцнення дисципліни газоспоживання та газопостачання, підвищення відповідальності керівників місцевих органів влади й підприємств ТКЕ за стан розрахунків за спожитий природний газ.
     
      Водночас вкрай незадовільно здійснювали у січні розрахунки з Компанією за газ теплопостачальні підприємства Закарпатської (51%), Херсонської (53%), Кіровоградської (59%), Вінницької (60%), Дніпропетровської, Житомирської, Київської та Харківської (по 61%) областей.
     
      Через несплату підприємствами ТКЕ-боржниками вартості спожитого у січні природного газу борг теплопостачальників перед ДК «Газ України» склав 556 млн. грн. Це означає, що близько 10 днів у січні теплопостачальні підприємства споживали природний газ фактично безоплатно.
     
      ДК «Газ України» застерігає керівників підприємств ТКЕ–боржників, що у разі невиконання ними договірних зобов’язань в частині розрахунків з ними не буде подовжено договори на постачання природного газу. Відповідно до наказу НАК «Нафтогаз України» від 30.01.07 №35, підприємства ТКЕ-боржники купуватимуть спожиті безлімітно обсяги газу у підприємств з газопостачання та газифікації не за пільговою (686 грн. за 1 тис. куб. м.), а за ринковою ціною (708 грн. за 1 тис. куб. м. без врахування ПДВ, збору до тарифу у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування).
     
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 943 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2711
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика