Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Газ України” не продовжуватиме договори
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.12.2006 07:05


     Дочірня компанія «Газ України» не продовжуватиме на 2007 рік договори експлуатації газорозподільних мереж з ВАТ “Закарпатгаз”, ВАТ “Львівгаз”, ВАТ “Івано-Франківськгаз”, ВАТ “Чернівцігаз”, ВАТ “Чернігівгаз” і ВАТ “Волиньгаз” через низьку дисципліну газоспоживання, а також неодноразові спроби махінацій з обсягами газу з їхнього боку.
     
     Зокрема, 27 вересня 2006 р. на спеціалізованому аукціоні Української аграрної біржі з продажу природного газу ВАТ “Укрнафта” 4 підприємства з газопостачання і газифікації: ВАТ “Львівгаз”, ВАТ “Івано-Франківськгаз”, ВАТ “Чернігівгаз” і ВАТ “Волиньгаз” викупили переважні обсяги газу, що був виставлений на продаж.
     “Волиньгаз” придбав 30 млн. куб м; “Львівгаз”, “Івано-Франківськгаз” та “Чернігівгаз” – по 50 мільйонів кубометрів газу. Загальний обсяг придбаного облгазами палива газу таким чином склав 180 млн. куб м.
     Відповідно до Умов аукціону, Закону Україні “Про Державний бюджет України на 2006 рік” та Постанови Кабінету Міністрів України №1729 від 27.12.2001 “Про порядок забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом”, виставлений на аукціон природний газ підлягав реалізації виключно населенню.
     За підсумками аукціону, згідно з діючим законодавством НАК “Нафтогаз України” включила придбані ВАТ “Львівгаз”, ВАТ “Чернігівгаз”, ВАТ “Волиньгаз” та ВАТ “Івано-Франківськгаз” обсяги газу в баланс листопада для реалізації населенню.
     Станом на 8 грудня 2006 р., жоден з вищеназваних облгазів не оформив факт продажу видобутого ВАТ “Укрнафта” газу населенню, незважаючи на те, що фактичне споживання газу населенням відбулося.
     ДК “Газ України” розглядає дії посадових осіб “Львівгазу”, “Чернігівгазу”, “Івано-Франківськгазу” і “Волиньгазу” як спробу затягнути оформлення поставки газу населенню для того, щоб згодом переоформити газ для реалізації промисловим споживачам за більш високою ціною всупереч діючому законодавству.
     Крім того, ВАТ “Закарпатгаз”, ВАТ “Львівгаз” та ВАТ “Чернігівгаз” належать до підприємств з найнижчою в Україні дисципліною споживання газу. Безлімітне постачання імпортованого природного газу підприємствам теплокомуненерго лише за листопад склало: по ВАТ “Закарпатгаз” – 1,4 млн. куб м; ВАТ “Львівгаз” – 1,2 млн. куб м; ВАТ “Чернігівгаз” – 4,4 млн. куб. м.
     Загальне безлімітне постачання газу по 6 облгазам, яким “Газ України” відмовив у продовженні договорів експлуатації газорозподільних мереж у листопаді перевищило 8 мільйонів кубічних метрів. Вищезгадані підприємства також характеризуються низьким рівнем розрахунків населення.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1212 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2591
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика