Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Збільшення рентної плати призведе до падіння видобутку газу ДК «Укргазвидобування» у 2007 році
Автор: Станислав Власенко      Дата: 17.11.2006 00:51


     Запропоноване проектом Державного бюджету на 2007 рік значне збільшення рентної плати призведе до зменшення обсягів видобутку природного газу ДК «Укргазвидобування». Прогнозні нарахування рентної плати та збору за геологорозвідувальні роботи (ГРР) у 2007 році складуть 1,86 млрд. грн., що на 569 млн. грн. більше у порівнянні з минулим роком. Половина всіх додаткових платежів у наступному році припаде на збільшення рентної плати за видобуток природного газу – майже 283 млн. грн.
     
     На сьогоднішній день дві третини родовищ Компанії знаходяться на завершальній стадії розробки. Зважаючи на те, що запаси цих родовищ виснажені більш ніж на 50%, то стратегічним завданням Компанії є поповнення ресурсної бази. Водночас, введення в дію нових ставок тарифів рентної плати та підвищення коефіцієнтів зборів за ГРР призведе до скорочення інвестицій в геологорозвідувальні роботи Компанією вдвічі.
     
     Крім того, більш ніж на 200 млн. грн. знизяться капітальні вкладення в розробку нових родовищ. Внаслідок вимушеного недофінансування щорічне збільшення запасів природного газу буде скорочено з 17 млрд. куб. м до 7-8 млрд., що призведе до неминучого зменшення обсягів видобутку природного газу ДК «Укргазвидобування» у 2007 р. Це, своєю чергою, загрожує стабільній роботі ДК «Укргазвидобування» і змусить Кабінет міністрів України постачати більш дорогий імпортний газ на потреби населення.
     
     Довідка: У проекті Держбюджету на 2007 рік передбачається збільшення ренти на видобуток природного газу з існуючих 30,6 грн./тис. куб. м до 50 грн. Ставка ренти на видобуток нафти і газового конденсату підвищиться з 876,17 грн./т до 1 090 грн. з глибини до 5 000 м, та з 325 грн. до 404 грн. з глибини більше 5 000 м.
     
     ДК «Укргазвидобування» є найбільшою вітчизняною газовидобувної компанією. У 2005 році видобуток газу підприємствами ДК «Укргазвидобування» склав 14 656 млн. куб. м. Весь газ, що видобувається Компанією, спрямовується на потреби населення.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1284 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2549
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика