Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У 2007 році ДК “Укргазвидобування” проведе модернізацію Шебелинського газопереробного заводу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 15.11.2006 22:12


     ДК «Укргазвидобування» схвалила напрямок модернізації існуючих потужностей Шебелинського газопереробного заводу, конденсату та нафти на 2007 рік. Метою модернізації є підвищення ефективності роботи підприємства, збільшення глибини та обсягів переробки сировини, а також асортименту випуску нафтопродуктів.
     
     На першому етапі, планується розширення резервуарних парків для зберігання товарних нафтопродуктів. Зокрема завершено розробку проекту будівництва 2-х резервуарів загальним об’ємом 10 000 кубометрів. Крім цього, існуючі резервуари будуть облаштовані понтонами, що дозволить суттєво знизити втрати сировини через випаровування.
     
     Також планується закінчити будівництво та ввести в експлуатацію об’єкт регулювання зливу та обліку сировини. Це дасть можливість покращити контроль та облік за переробкою сировини, що поступає на підприємство у залізничних цистернах. Крім цього буде проведена модернізація вузлу наливу товарних нафтопродуктів в авто-бензовози, а також будівництво вузлу зважування нафтопродуктів, що відвантажуються залізничним транспортом. Дані роботи дозволять покращити умови праці робітників підприємства, а також впровадити більш досконалі методи обліку продукції.
     
     У наступному році буде розпочато будівництво установки ізомеризації легких бензинових фракцій, що дозволить збільшити глибину переробки сировини, випуск високооктанових бензинів (А-95, А-98) та покращити їх екологічні характеристики шляхом зниження вмісту ароматичних вуглеводнів і бензолів.
     
     В період з 27 жовтня по 4 листопада Шебелинський ГПЗ був зупинений згідно графіку на планово попереджувальний ремонт. Здійснено капітальний ремонт технічної установки ГФУ 1, 2 та регенерацію каталізатору установки каталітичного риформінгу.
     
     Довідка: Шебелинський газопереробний завод (відділення з переробки газу, конденсату та нафти) входить в структуру ДК «Укргазвидобування». Підприємство виробляє автомобільні бензини А-76, А-92, А-95, А-98, дизельне пальне, уайт-спиріт, мазут та інші нафтопродукти.
     
     У 2005 році переробка газового конденсату та нафти на підприємстві склала 899 тис. тон, глибина переробки 88%. Починаючи з 2009 року ДК «Укргазвидобування» планує поступово нарощувати об’єми переробки сировини на Шебелинському газопереробному заводі. При вирішенні питання джерел фінансування та забезпечення підприємства сировиною планується збільшити переробку до 3 млн. тон на рік.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1051 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2543
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика