Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Уряд схвалив покроковий план реформи корпоративного управління Укрзалізниці
Автор: Алексей Журов      Дата: 14.12.2018 21:12


Уряд схвалив покроковий план реформи корпоративного управління Укрзалізниці      Кабінет Міністрів України, який є акціонером Укрзалізниці, 12 грудня 2018 року схвалив покроковий план дій з корпоративного управління компанії. В Уряді зазначають, що ці зміни впроваджуватимуться відповідно до кращих світових практик управління державними компаніями та мають сприяти підвищенню якості послуг для пасажирів і клієнтів залізничного транспорту.
     
     Питання реалізації реформи корпоративного управління члени наглядової ради Укрзалізниці того ж 12 грудня 2018 року обговорили під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром України Володимиром Кістіоном. За його словами, реформа корпоративного управління в компанії сьогодні вже реалізується, зокрема, через затверджені нову редакцію Статуту Укрзалізниці, Положення про наглядову раду, утворення комітетів наглядової ради тощо. Він також зауважив, що Уряду імпонує командна робота та взаємодія наглядової ради Укрзалізниці зі своїм акціонером. «За останній, доволі короткий час реформа корпоративного управління відчутно просунулася вперед», – зауважив Володимир Кістіон.
     
     Також під час зустрічі йшлося про необхідність посилити соціальну відповідальність Укрзалізниці в ході подальших корпоративних трансформацій у компанії. В Уряді наголошують: соціальний захист і турбота про працівників мають стати основою реформаторських рішень керівництва компанії. Цьому, а також веденню ефективної господарської діяльності сприятиме чіткий розподіл повноважень наглядової ради й виконавчого менеджменту компанії, який буде запроваджено відповідно до плану дій з реформування корпоративного управління.
     
     За словами Володимира Кістіона, в Уряді також очікують на стратегію компанії. «Ми хочемо бачити чіткий вектор розвитку української залізниці в усіх напрямках. Разом з тим чекаємо і на фінансовий план компанії на наступний рік», – резюмував Володимир Кістіон.
     
     Зі свого боку керівник Укрзалізниці Євген Кравцов, коментуючи схвалення плану реформування, зауважив, що обговорення та затвердження стратегії компанії – це першочергове завдання правління та наглядової ради в рамках реформи корпоративного управління Укрзалізниці. За його словами, позитивні зміни в компанії вже відбуваються, і вони помітні.
     
     «Нещодавно Укрзалізниця змінила свій статус і стала акціонерним товариством приватного типу. Нашими фахівцями спільно з консультантом компанією Deloitte вже напрацьовано значну кількість документів для покращення корпоративного управління, нормативно-правової та законодавчої бази товариства. Впевнений, що затверджений Урядом покроковий план дій з реформи корпоративного управління Укрзалізниці та вже наявні в компанії напрацювання дозволять створити сучасну модель управління, що вдосконалить роботу товариства в усіх напрямках», – зазначив Євген Кравцов.
     
     Раніше повідомлялося, що реформу корпоративного управління в Укрзалізниці передбачається провести впродовж найближчих кількох років. У якості консультанта в цій сфері за результатами відкритих торгів у системі ProZorro наприкінці минулого року було обрано компанію Deloitte.


Автор: Алексей Журов прочтений: 785 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 24194
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика