Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах
Автор: Станислав Власенко      Дата: 06.12.2018 18:06


Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах      За тиждень виробники тепла зменшили борг на 739 млн грн (3,1%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) - на 183 млн грн (5,7%), регіональні газозбутові підприємства - на 1 739 млн грн (9,2%).
     
     Станом на 4 грудня 2018 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 26,2 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 922 млн грн (3,4%).
     
     Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 17,3 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 1 739 млн грн (9,2%).
     
     Заборгованість промислових підприємств не змінилась та складає близько 2,8 млрд грн.
     
     Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 119 млн грн (6,5%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 1,7 млрд грн.
     
     
     Виробництво теплової енергії (ТКЕ та ТЕЦ)
     
     Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 23,1 млрд грн, з них за 2018 р. — 7,6 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 739 млн грн (3,1%).
     
     Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецької (5,8 млрд грн), Дніпропетровської (4 млрд грн), Харківської (1,8 млрд грн), Луганської (1,5 млрд грн), Одеської (1 млрд грн) областей та м. Києва (1,8 млрд грн).
     
     Найбільша прострочена заборгованість за використаний природний газ за 2018 р. в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Києва (1 723 млн грн), Харківської (765 млн грн), Львівської (631 млн грн), Дніпропетровської (521 млн грн) та Запорізької (471 млн грн) областей.
     
     Відповідно до підпункту 4 пункту 3 Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.18 №867, на Компанію покладено обов’язок постачати природний газ виробникам теплової енергії для всіх категорій використання природного газу, в тому числі для виробництва електричної енергії такими виробниками, на умовах та у порядку, що визначені цим Положенням.
     
     Отже, відповідно до пункту 11 Положення, постачання Компанією природного газу (надання номінацій) виробнику теплової енергії здійснюється виключно у разі виконання останнім, як мінімум, двох умов: укладення з Компанією договору постачання природного газу відповідно до законодавства, а також забезпечення хоча б однієї з передбачених Положенням обов’язкових умов, щодо розрахунків за використаний природний газ
     
     Виробництво електроенергії (ТЕЦ)
     
     В порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цій категорії підприємств-боржників зменшилась на 183 млн грн (5,7%) та складає близько 3 024 млн грн.
     
     З 30 підприємств ТЕЦ та 5 генеруючих компаній, яким НАК «Нафтогаз України» поставила природний газ для виробництва електроенергії, мають значну заборгованість 20 споживача з Харківської, Київської, Дніпропетровської, Херсонської, Донецької, Луганської, Львівської, Полтавської, Миколаївської, Одеської, Черкаської, Чернігівської, Вінницької, Сумської областей, АР Крим, м. Севастополя, м. Києва (дивіться інфографіку, що додається).
     
     Найбільша сумарна прострочена заборгованість — у ПрАТ Харківська ТЕЦ-5 (974 млн грн), ПАТ Кримтеплоелектроцентраль (364 млн грн), ДП Сєвєродонецька ТЕЦ (321 млн грн), АТ Дніпровська теплоелектроцентраль (311 млн грн), АТ Херсонська ТЕЦ (281 млн грн), ДП Зуївська експериментальна ТЕЦ (219 млн грн) та ПрАТ Білоцерківська ТЕЦ (201 млн грн). Загальна заборгованість цих семі підприємств складає близько 88% від сумарної заборгованості.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 269 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 24018
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика