Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Харківтрансгаз” доставляє газ чверті населення України
Автор: Станислав Власенко      Дата: 07.08.2006 23:20


     Управління магістральних газопроводів (УМГ)“Харківтрансгаз” – надійна газотранспортна система, яка в середньому за рік транспортує 23 млрд. куб. м газу, забезпечуючи блакитним паливом більше чверті населення України (Дніпропетровська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Херсонська області та частина Криму).Це становить 28 % природного газу від загальних потреб економіки України.
     У серпні цього року виповнюється 50 років з часу створення УМГ “Харківтрансгаз”, історія якого тісно пов’язана з відкриттям у 1950-му році найбільшого в Україні Шебелинського газоконденсатного родовища.
     Якщо у 1960 році Харківське управління магістральних газопроводів обслуговувало 1 481 км газопроводу і дві газорозподільчі станції (ГРС), то в 1974 році на його балансі знаходилося вже 4 430 км газопроводу та 84 ГРС.
     В тому ж році Харківське управління було перейменоване у Виробниче об’єднання з транспортування та постачання газу “Харківтрансгаз ”. Максимальний обсяг транспортування газу (109,7 млрд. куб. м на рік) припав на 1989 рік.
     УМГ “Харківтрансгаз” здійснює суттєвий внесок в організацію надійної роботи ГТС України, її розвиток та модернізацію, бере активну участь в розробці та запровадженні сучасних технологій транспортування та зберігання газу. Лише протягом останніх років Управління відновило три компресорні станції (Кегичівська, Шебелинська, Куп’янська). Зокрема, на компресорній станції Кегичівка вперше за часи існування газотранспортної системи України були введені в дію сучасні двигуни АI-336-2-8. На базі об’єктів газотранспортної системи УМГ “Харківтрансгаз” розроблено і впроваджено сучасну технологію відновлення роботи компресорних станцій, яка дозволяє заощадити сотні мільйонів гривень.
     
     Довідка:
     УМГ “Харківтрансгаз” входить до складу ДК “Укртрансгаз” НАК “Нафтогаз України” У його структурі знаходиться 6 642 км магістральних газопроводів, 11 компресорних станцій, 254 газорозподільчих станцій, 2 підземні сховища газу.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1881 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2387
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика