Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Майже 80% сільськогосподарських тварин в Україні виведені селекціонерами НААН
Автор: Петр Чигрин      Дата: 26.11.2018 21:58


Майже 80% сільськогосподарських тварин в Україні виведені селекціонерами НААН      Національна академія аграрних наук України поглиблює співпрацю з товаровиробниками та домагається збільшення попиту на наукові розробки у реальному секторі. Про це повідомив Перший віце-президент НААН Михайло Гладій в коментарі журналу «Агроперспектива».
     
     За його словами, найбільш затребуваними є здобутки селекціонерів. Всесвітньо відомі сорти озимої пшениці Українка і Миронівська 808, українська школа цитогенетики, степова біла порода свиней, яка стала основою для цілої низки гібридів. На думку Першого віце-президента НААН, вітчизняні сорти пшениці, соняшнику, породи ВРХ конкурентоздатні і нічим не поступаються голландським, датським чи німецьким.
     
     «Практики і виробники використовують наші породи тварин майже на 80%, це наші дослідження. Так само наші сорти пшениці, олійних культур, цукрового буряку. Науково-дослідні інститути мають серйозні контракти з виробництвом, за якими не лише продають насіння провідних сортів, але й супроводжують цілі технології, де контролюють наші спеціалісти, роблять відповідні прогнози, дають рекомендації. Це дійсно переплітання науки та виробництва», — вважає Михайло Гладій.
     
     Наразі установи академії співпрацюють з інституціями, організаціями і фірмами з 55 країн, виконують понад 300 спільних проектів. Щороку підприємства закуповують понад 70 тис. тонн добазового, базового та сертифікованого насіння зернових та зернобобових (на площу понад 350 тис. га), а також 1,1 тис. тонн батьківських форм кукурудзи, соняшнику, цукрових буряків і сорго. Крім того, попитом користується насіння овочевих культур (60–70 тонн), картоплі (20 тис. тонн), саджанці плодових культур (1,5 млн шт) і винограду (1,5 млн штук). Загалом під насінницькими посівами сортів і гібридів селекції НААН зайнято 117,1 тис. га земель.


Автор: Петр Чигрин прочтений: 783 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 23801
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика