Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Уряд прийняв рішення про розширення меж НПП Білобережжя Святослава
Автор: Владимир Морозов      Дата: 19.11.2018 23:03


Уряд прийняв рішення про розширення меж НПП Білобережжя Святослава      Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що розширення території національного природного парку допоможе збереженню і відтворенню унікальних природних комплексів Кінбурнської коси та сприятиме формуванню національної екологічної мережі.
     
     Про це він заявив коментуючи сьогоднішнє рішення Уряду України «Про зміну меж НПП «Білобережжя Святослава».
     
     Відповідно до Указу Президента погодженого КМУ до території НПП буде включено 272,4 гектари земель державної власності розташовані в Очаківському районі Миколаївської області, що надаються йому в постійне користування. З них 136,2 гектара земель вже входять до складу НПП відповідно до Указу Президента України від 16 грудня 2009 року, але без вилучення.
     
      «Сьогодні фактично була відновлена справедливість по відношенню до природного комплексу Кінбурнського півострова, який має особливу природоохоронну та історико-культурну цінність. Ділянки, які сьогодні були внесені до території парку, мали туди увійти ще у 2009 році при створенні національного парку. Для цього були підготовлені відповідні наукові обґрунтування та отримано погодження Очаківською РДА. Проте цього не сталося. Особливо цінні природні комплекси до 9 років чекали на надання природоохоронного статусу на загальнодержавному рівні»,- розповів Остап Семерак.
     
     За словами Остапа Семерака дані ділянки є місцем масового гніздування та концентрації птахів під час сезонних міграцій. Крім того, на цій території мешкають червонокнижні види тварин, такі як: пухівка Somateriamollissima, кульон великий Numeniusarquata та середній Numeniusphaeopus, кулик-сорока Haematopusostralegus, гадюка степова Viperarenardi, полоз сарматський Elaphesauromates тощо. А рослинний світ багатий ендеміками Нижньодніпровської пісчаної арени та видами, які занесені до Червоної книги України.
     
     Міністр також відзначив, що розширення меж підтримано та узгоджено із громадськістю та науковими і природоохоронними організаціями.
     
     Розширення території буде здійснюватися протягом 2019-2020 років.
     
     Національний природній парк «Білобережжя Святослава» був створений 16 грудня 2009 року Указом Президента №1056 на території Очаківського та Березанського районів Миколаївської області.
     
     До території парку увійшли цінні степові комплекси та природні об’єкти: урочище «Комендантське», «Кучугури Сагайдачного», «Бієнкові плавні», «Покровська коса», «Орхідне поле», «Кінбурнська стрілка», а також урочище «Солоне озеро» тощо.
     
     Територія парку має морські пляжі довжиною понад 20 км та певну інфраструктуру для рекреаційного відпочинку. Територія Кінбурнського півострову має цікаве історичне минуле. Тут знаходяться археологічні пам’ятки епохи ранньої та пізньої бронзи, історичні пам’ятки, пов’язані зі славним козацьким минулим.


Автор: Владимир Морозов прочтений: 795 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 23647
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика