Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДП «Газ-тепло» налагодило виробництво міні-котелень для об’єктів соціальної сфери
Автор: Станислав Власенко      Дата: 25.07.2006 18:18


     ДП «Газ-тепло» спільно з Харківським інститутом «Укроргстанкімпром» налагодило виробництво автономних енергозберігаючих міні-котелень для об’єктів соціальної сфери. Перша партія з десяти міні-котелень чотирьох модифікацій відправлена до АР Крим.
     
     “Газові блочні модульні котельні для теплозабезпечення окремих об’єктів житлово-комунального господарства на сучасному етапі розглядаються як найбільш раціональні інженерні рішення, що задовольняють усі потреби споживачів. Вони позбавлені багатьох недоліків, властивих централізованим системам опалення”, - каже генеральний директор ДП «Газ-тепло» Д.О.Бублик.
     
     У більшості теплових підприємств України основні фонди зношені на 90 відсотків. В розрахункових нормах вартості теплоенергії закладено втрати до 40 відсотків, в залежності від протяжності та рівня зношеності тепломагістралей. У нових модульних котельнях втрати зведені до мінімуму, оскільки котельні знаходяться безпосередньо поруч з об’єктом, що споживає тепло. Крім цього, на них встановлені найсучасніші системи підігріву, котли з чавунними теплообмінниками, які дозволяють довести ККД до 96 відсотків.
     
      Ще однією перевагою нових модульних котелень є те, що вони дозволяють максимально точно забезпечувати потреби певного класу споживачів теплової енергії (у лікарні, школи чи дитячого садка ці потреби є різними). Врахування сезонного та добового факторів також дає змогу економити газ. За підрахунками спеціалістів ДП «Газ-тепло», це забезпечує ще 6 відсотків економії. Для кожного конкретного споживача підбирається найбільш ефективне насосне обладнання, за рахунок чого можна заощадити ще до 30 відсотків енергії. Загальна економія енергоресурсів складає 55-60 відсотків.
     
     Для виробництва блочних модульних котелень використовуються газові котли «Pegasus» з чавунним теплообмінником італійської фірми «Ferroli». Ця фірма вже понад 50 років виробляє котельне обладнання і є однією з провідних у Європі. Усе інше обладнання котельні (а це понад 80 відсотків) – українське. Котельня працює в автоматичному режимі: програмується на тридцять днів з урахуванням температурного чинника, і розрахована на обігрів приміщення площею 2000-6000 квадратних метрів. Вартість однієї міні-котельні складає 150-230 тисяч гривень. До кінця 2006 року ДП «Газ- тепло» планує встановити до 100 таких міні-котелень. Загалом же з різних областей України надійшло понад 1200 заявок.
     
     Довідка: Перші модульні міні-котельні були встановлені на 9 об’єктах соціальної сфери у місті Алчевську Луганської області після техногенної катастрофи у січні цього року, а також у селі Водотиї Житомирської області, де у березні цього року стався вибух котла.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1184 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2353
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика