Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Укрзалізниця та ЄБРР підписали кредитну угоду для фінансування придбання нових піввагонів
Автор: Петр Чигрин      Дата: 10.11.2018 23:03


     АТ «Укрзалізниця» 9 листопада підписала з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) довгострокову кредитну угоду з метою залучення 150 млн дол. CША для придбання залізничного рухомого складу (нових вантажних піввагонів). За словами керівника компанії Євгена Кравцова, тендер на піввагони ЄБРР вже оголошено і перші поставки очікуються до кінця року.
     
     Кредитну угоду підписали керівник Укрзалізниці Євген Кравцов та керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.
     
     «Сьогоднішнє підписання угоди є завершенням майже річної продуктивної роботи команд банку та Укрзалізниці, уряду України. Це один із численних проектів, які ми реалізуємо спільно з ЄБРР. Співпраця з банком сприяє модернізації, оновленню та реформуванню компанії», – зазначив Євген Кравцов.
     
     «Для мене честь підписати першу угоду в Україні, як керуючого директора банку у країнах Східної Європи та Кавказу, саме з такою великою компанією, як Укрзалізниця. Сподіваюся, це буде гарним стартом. Ми сприймаємо цю угоду, як таку, що сприятиме економіці України як з точки зору інфраструктурного розвитку, так і покращення управлінської ефективності, корпоративного управління та забезпечення прозорих та ефективних процедур закупівель», – розповів Маттео Патроне.
     
     Термін кредитування становить 10 років, у тому числі передбачений пільговий період тривалістю два роки на сплату основної суми кредиту. «Погашення кредиту відбуватиметься 16 рівними піврічними платежами, починаючи з 20.10.2020. Постачальники піввагонів обираються за результатами відкритого міжнародного тендеру, оголошеного у травні 2018 року, що відбувається за правилами і принципами ЄБРР. Перші поставки піввагонів мають відбутися вже цього року і триватимуть 6 місяців з дати укладення контрактів на постачання», – розповів Євген Кравцов.
     
     Вантажні вагони, які постачатимуться в рамках кредитної угоди, перебуватимуть на балансі компанії UZ Cargo Wagon LLC, яку зареєстровано 6 листопада цього року. Як повідомив Євген Кравцов, це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення.
     
     Нагадаємо, що на початку листопада Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням погодив залучення кредиту ЄБРР для реалізації проекту «Придбання рухомого складу» шляхом укладання кредитної угоди на 150 млн дол. США.
     
     Укрзалізниця має тривалий позитивний досвід співробітництва з ЄБРР, у тому числі щодо закупівлі залізничного рухомого складу. В рамках спільного з ЄБРР комерційного проекту «Оновлення рухомого складу на залізницях України» (кредитна угода від 20.01.2009 на суму 125 млн дол США) було закуплено 640 вантажних напіввагонів на загальну суму 34,21 млн дол США. Також ЄБРР допомагає реалізувати великі інфраструктурні проекти, зокрема будівництво Бескидського тунелю, електрифікація напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка.


Автор: Петр Чигрин прочтений: 795 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 23462
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика