Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

За 8 місяців на припортові станції Одеської магістралі перевезено 13,5 млн. тонн зернових вантажів
Автор: Владимир Морозов      Дата: 15.09.2018 20:07


За 8 місяців на припортові станції Одеської магістралі перевезено 13,5 млн. тонн зернових вантажів      За 8 місяців 2018 року ПАТ «Укрзалізниця» перевезено 19,2 млн тонн зернових вантажів, з них призначенням на припортові станції дирекції з організації взаємодії портів та припортових станцій регіональної філії «Одеська залізниця» перевезено близько 13,5 млн тонн у 202 тис. 33 вагонах, або більше 70% від загального обсягу перевезеного зерна. Про це стало відомо в ході панельної дискусії, присвяченої інфраструктурним викликам, під час конференції Grain Ukraine 2018 за участі ключових гравців світового агроринку.
     
     В обговоренні актуальних питань організації перевезень вантажів агропромисловості взяли участь в.о. директора регіональної філії «Одеська залізниця» Сергій Нікулін та начальник дирекції з організації взаємодії портів та припортових станцій Андрій Киман.
     
     За словами Сергія Нікуліна, наразі залізниця працює в складних умовах, коли нагального вирішення потребує низка системних питань як з боку залізниці, так і з боку контейнерних терміналів, серед яких невиконання плану вивантаження, зміна номенклатури вантажів, проблеми з підходами суден або складами, диспропорція розвитку портової та залізничної інфраструктури тощо. Крім того, залізниця несе соціальне навантаження, дотуючи пасажирські перевезення за рахунок надходжень від вантажних перевезень, а також сплачуючи величезні податки. Усі ці фактори впливають на залізниці.
     
     Єдиним шляхом для розвитку припортової інфраструктури є інвестиції: «Наразі ми працюємо над розробкою проекту певного механізму компенсації для того, щоб бізнес був зацікавлений в інвестиціях у розвиток інфраструктури припортових залізничних станцій, адже наразі, вкладаючи кошти в інфраструктуру, інвестор далі передає її на баланс залізниці», - підкреслив в.о. директора регіональної філії «Одеська залізниця» Сергій Нікулін.
     
     Для ефективного вивезення зерна нового врожаю ПАТ «Укрзалізниця» збільшує частку маршрутих відправок. Більшу частину таких маршрутів відправлятимуть за чітким та регулярним графіком з урахуванням пропускної спроможності портів.
     
     Андрій Киман окреслив основні напрямки роботи новоствореної дирекції. Він зазначив, що наразі розглядається тарифна складова приймально-відправних операцій на предмет виділення з загального тарифу коштів, що будуть призначені для розвитку інфраструктури припортових станцій, а при видачі власникам під’їзних колій технічних умов закладається розвиток інфраструктури – це єдиний дієвий спосіб нарощувати експорт зерна, збільшуючи пропускну спроможність станцій. Наразі припортові станції формують заявки на підвід поїздів на основі потреб стивідорних компаній, збільшуючи на себе підхід вантажів, спланувавши чітку взаємодію моряків і залізничників виключаючи надлишкову маневрову роботу на станціях призначення. Фахівцями Дирекції залізничних перевезень з організації взаємодії портів та припортових станцій регіональної філії «Одеська залізниця» розпочато детальний аналіз перероблювальної спроможності вантажних фронтів стивідорів на припортових станціях на предмет оптимізації їх роботи та шляхів збільшення перероблювальної спроможності.
     
     Нагадаємо, що 7 та 8 вересня 2018 р. в Одесі відбулася конференція Grain Ukraine 2018 за участі ключових гравців світового агроринку для напрацювання нових ідей, обміну досвідом та підтримки діалогу між регуляторами та ключовими гравцями агропромислового сектору. На заході стало відомо, що станом на 5 вересня аграріями зібрано 34,8 млн тонн зернових та зернобобових культур, а також майже 3 млн тонн олійних культур (68% до прогнозу). З початку поточного маркетингового року (червень 2018-го) Україна експортувала майже 6 млн тонн зернових культур. При цьому майже на 300 тис. тонн збільшився експорт олійних культур, яких у цьому маркетинговому році Україна відправила 1,08 млн тонн.


Автор: Владимир Морозов прочтений: 822 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 22358
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика