Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

400 дітей з функціональними обмеженнями власними силами і здібностями вибороли собі нагороду за підтримки держави відпочивати в МДЦ „Артек”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.06.2006 22:28


     З 1 по 21 червня 2006 року для 400 дітей з функціональними обмеженнями в МДЦ “Артек” відбудеться VII спеціалізована зміна “Повір у себе, і в тебе повірять інші!” Їі відкриє 4 червня заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк.
     У цьому році спеціалізована зміна пройде в рамках проголошеного Президентом України Роком захисту прав дитини.
     
     Організатори заходу: Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді, МДЦ “Артек”.
     
     Мета проведення спеціалізованої зміни: адаптація, психологічна реабілітація та інтеграція у суспільство дітей з функціональними обмеженнями шляхом їхньої самореалізації в умовах дитячого табору.
     Основні завдання щорічної зміни:
      оздоровлення та надання дітям з функціональними обмеженнями можливості культурного і духовного розвитку, самоствердження;
      виявлення і розвиток творчих здібностей у дітей з функціональними обмеженнями;
      формування впевненості у власних силах, зміцнення почуття гідності;
      створення дружньої, невимушеної атмосфери, сприятливої співпраці та взаєморозуміння.
     
     Проведенню цієї спеціалізованої зміни, як і в усі минулі роки з часу заснування спеціалізованої зміни, передували міські, районні та регіональні фестивалі творчості дітей з функціональними обмеженнями. Вони відбуваються під гаслом “Повір у себе, і в тебе повірять інші”. Лауреати та переможці цих фестивалів отримують можливість взяти участь в спеціалізованій зміні в МДЦ “Артек”.
     З 2000 по 2005 роки держава надала можливість незбутнього відпочинку понад 1500 дітям з функціональними обмеженнями. При чому, цього року, кількість путівок для дітей даної категорії збільшилася на 100!
     Діти зазначеної категорії з усіх куточків України, з великих та маленьких міст, сіл та селищ не тільки оздоровлюються в унікальних природних умовах Криму, але й поліпшують свій емоційно-психологічний стан, набувають корисних практичних умінь, навичок та отримують інформацію для своєї подальшої творчої діяльності. Адже спеціалізована зміна для дітей з функціональними обмеженнями в Міжнародному дитячому центрі “Артек” “Повір у себе, і в тебе повірять інші!” має ряд особливостей, зокрема:
      протягом всієї зміни з дітьми поруч перебувають та працюють сурдоперекладачі, психологи та волонтери (штатні та залучені спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – центри СССДМ);
      програма зміни спеціально пристосовується до особливостей перебування дітей з функціональними обмеженнями.
     „Це справжня казка! Навіть важко сказати, що тут подобається найбільше, - природа, екскурсії, інтелектуальні ігри, спортивні змагання, нові друзі, чудові працівники”, - ділиться своїми враженнями учасниця минулорічної спеціалізованої зміни юна полтавчанка Наталія Шинкаренко.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1709 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2217
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика