Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

210 ПІДПРИЄМСТВ ТКЕ ПОВНІСТЮ РОЗРАХУВАЛОСЯ ЗА СПОЖИТИЙ У 2006 РОЦІ ПРИРОДНИЙ ГАЗ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.06.2006 22:26


     210 підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) повністю розрахувалися з ДК «Газ України» за спожитий у 2006 р. природний газ.
      Активна динаміка оплати вартості спожитого у травні підприємствами ТКЕ газу та погашенні боргів за спожитий у 2006 р. газ відзначається у Волинській, Київській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Чернівецькій та в низці інших областей.
      Позитивні зрушення в розрахунках за спожитий газ стали результатом вжиття ДК «Газ України» низки організаційно-практичних заходів для зміцнення дисципліни розрахунків. Зокрема, жорсткої позиції ДК «Газ України» щодо боржників, проведених керівниками Компанії в регіонах нарадах за участю керівництва підприємств ТКЕ та місцевих органів влади, запровадженням нових умов укладання договорів на постачання газу у міжопалювальний період, підтвердження планових обсягів природного газу на міжопалювальний період підприємствам ТКЕ лише за умови стовідсоткових розрахунків за поточне споживання газу та надання відповідних гарантійних листів щодо рівномірного щомісячного погашення до 1 жовтня п. р. заборгованості за спожитий у 2006 р. газ.
      Відтак при споживанні у травні природного газу вартістю 30 млн. грн. підприємства ТКЕ вже сплатили 54 млн. грн.
      В той же час підприємства ТКЕ Івано-Франківської області, міст Кривого Рогу, Мелітополя, Сєвєродонецька, Миргорода, Черкас, Чернігова, Донецька не забезпечили у травні належний рівень оплати природного газу.
      Загалом вкрай незадовільний стан платіжної дисципліни підприємств ТКЕ у 2006 р. відзначається у Дніпропетровській (рівень розрахунків – 47%, борг 117 млн. грн.), Донецькій (відповідно 49% та 127 млн. грн.), Харківській (32% та 115 млн. грн.) областях.
      ДК «Газ України» звертає увагу керівників підприємств ТКЕ, а також місцевих органів самоврядування на необхідність прискорити процес погашення боргів за спожитий у 2006 р. природний газ, встановити економічно обґрунтовані тарифи для покриття витрат підприємств, що виробляють тепло й гарячу воду.
      Як важливий етап підготовки до наступного опалювального сезону, з метою активізації розрахунків за газ, ДК «Газ України» провела нараду за участю керівників найбільш енергоємних підприємств ТКЕ - боржників Харківської області, а також Харківської облдержадміністрації та міськради, Харківських міського та обласного підприємств з газопостачання та газифікації, представників НАК «Нафтогаз України». На аналогічних нарадах у Компанії було розглянуто також проблеми забезпечення дисципліни розрахунків найбільших боржників підприємств ТКЕ міст Запоріжжя, Кривого Рогу, а з виїздом на місце – у Донецьку, Львові та Івано-Франківську.
      Оскільки постачання природного газу для потреб теплоенергетики буде здійснюватись з його ресурсів імпортованого походження лише за умов стовідсоткової його передоплати, ДК «Газ України» наголошує, що подальше зволікання з погашенням заборгованості може призвести до відсутності достатніх коштів для закупки НАК «Нафтогаз України» цього енергоносія у необхідних обсягах для закачування до підземних сховищ.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1961 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2212
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика