Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «ГАЗ УКРАЇНИ» ЗВЕРНУЛАСЬ ДО ГЕНПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ З ПРОХАННЯМ ПЕРЕВІРИТИ ТКЕ ВИННИЦІ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 17.05.2006 22:06


     ДК «Газ України» звернулась до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити дії керівників низки теплопостачальних підприємств м. Вінниця (ДТ ТКЕ «Маяк», ТОВ ВКП «Моріс», ДП «Вінницькі теплові мережі») й притягнути винних осіб до передбаченої чинним законодавством кримінальної та адміністративної відповідальності.
     
      З завершенням опалювального сезону та дії договорів на постачання природного газу для виробництва тепла й гарячого водопостачання низка підприємств комунальної теплоенергетики Вінниччини, порушуючи взяті договірні зобов’язання щодо стовідсоткової оплати вартості поставленого їм енергоносія, не тільки не забезпечили повних розрахунків за спожитий протягом опалювального сезону 2005-2006 рр. природний газ, а й продовжили у травні його незаконне бездоговірне понадлімітне споживання.
      Відтак борги за 2006 р., наприклад, ДП «Вінницькі теплові мережі» перевищили 3 млн. грн. (за 2005 р. – понад 866 тис. грн.), ДТ ТКЕ «Маяк» - 474 тис. грн. (за 2005 р. - 335,4 тис. грн.), ТОВ ВКП «Моріс» - 332,3 тис. грн. (за 2005 р. – 167,7 тис. грн.).
      Незважаючи на численні повідомлення та попередження ДК «Газ України» та ВАТ «Вінницягаз», ці підприємства ТКЕ продовжують і далі споживати понад встановлені ліміти природний газ.
     
      Діючи відповідно до вимог чинного порядку забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом (постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1729), згідно з яким постачання природного газу всім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його стовідсоткової оплати, виконуючи відповідні розпорядження Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України та НАК «Нафтогаз України» щодо зміцнення дисципліни газоспоживання та розрахунків за спожитий газ, а також припинення незаконного бездоговірного понадлімітного споживання природного газу, ДК «Газ України» доручила ВАТ «Вінницягаз» відключити від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників. ВАТ «Вінницягаз» припинило їм постачання природного газу та опломбувало газові пристрої.
     
      Проте працівники підприємств ДТ ТКЕ «Маяк», ТОВ ВКП «Моріс», ДП «Вінницькі теплові мережі» самовільно зняли пломби та поновили незаконне газопостачання, ставлячи під загрозу безаварійне та безперебійне газопостачання іншим споживачам. Водночас комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької міської ради було прийнято рішення, яким заборонено ВАТ «Вінницягаз» та іншим газопостачальним організаціям міста проводити відключення теплопостачальних організацій від газопостачання.
     
      Вбачаючи в таких діях ознаки порушень чинного кримінального й адміністративного законодавства, ДК «Газ України» звернулась до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити дії керівників підприємств ДТ ТКЕ «Маяк», ТОВ ВКП «Моріс», ДП «Вінницькі теплові мережі» та притягнути винних до відповідальності, а також вжити інших заходів прокурорського реагування.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1723 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2178
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика