Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На електробайку за рекордом: Сергій Малик виступить на Bonneville Speed Week
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 28.07.2018 21:28


На електробайку за рекордом: Сергій Малик виступить на Bonneville Speed Week      Славетний український гонщик Сергій Малик цього року знову планує встановити рекорд на змаганнях Bonneville Speed Week у штаті Юта, США. Пласким соляним дном стародавнього пересохлого озера він промчить на спеціально розробленому його командою мотоциклі з електричним двигуном потужністю 70 кВт. Торік на змаганнях Bonneville Salt Flats Сергій вже оновив один рекорд, який тримався ціле десятиліття. А реалізація цьогорічного ще більш амбітного проекту потребує нашої допомоги.
     
     Пересохлі озера Північної Америки досить активно використовуються для змагань і випробувань техніки. У 1997 році розігнався дном древньої водойми у пустелі Блек-Рок в штаті Невада й перетнув звуковий бар'єр експериментальний автомобіль Thrust SSC. Але озеро Бонневіль - знахідка не лише для гонщиків чи військових, але й для кінооператорів і космічних агенцій. Наприклад, у цьому мальовничому й суворому краї знімалися окремі кадри фільму «День незалежності».
     
     В 2006 році саме тут, на озері Бонневіль, відбулося стрімке приземлення капсули космічного апарату Stardust, яка доставила вченим зразки речовини з комети Вільда. До речі, при посадці модуль встановив рекорд швидкості входження в атмосферу Землі серед керованих об'єктів - майже 13 км/с. Тож, в цій місцині досить часто бігають люди з камерами та встановлюються якісь нові рекорди. А одна з найцікавіших подій - щорічні перегони Bonneville Speed Week.
     
     Випробування сіллю, сонцем та швидкістю
     
     Зовсім скоро, 11 серпня 2018 року, розпочнуться щорічні змагання Bonneville Speed Week, продовжуючи традицію довжиною понад століття: перші перегони на цьому ідеальному природному треку відбулися ще в далекому 1912 році. В наш час команди з різних країн світу прагнуть завдяки своїй майстерності досягти рекордної швидкості для відповідного класу транспортних засобів: хот-родів, родстерів, дизельних вантажівок, модифікованих автомобілів, реактивних машин та мотоциклів різної конструкції.
     
     Українці не вперше голосно заявляють про себе на перегонах цього соляного озера - торік наш співвітчизник Сергій Малик у рамках змагань Bonneville Salt Flats поповнив список досягнень вітчизняного мотоспорту, побивши рекорд швидкості у класі M-PBG 650 CC. Його мотоцикл «Дніпро» розігнався соляною поверхнею пересохлого озера Бонневіль до 117,548 км/год. Попередній рекорд, встановлений мотоциклом Harley Davidson, протримався близько 10 років і був значно скромнішим - усього 82,736 км/год.
     
     Сергій Малик - не простий автомотолюбитель. Він є засновником і діючим президентом Київського міського автомотоклубу (КМАМК), майстром спорту України, вшанованим чемпіоном України з кільцевих перегонів, кандидатом психологічних наук, громадським діячем та волонтером. На його рахунку 35 національних і світових рекордів у автомотоспорті та повітроплаванні, а також вражаючі мотопробіги вздовж кордонів України (8000 км) та Європи (32000 км). Одного разу Сергій навіть дістався вершини Ай-Петрі за рекордно короткий час на гоночному боліді.
     
     Допомогти майбутньому
     
     Серце гонщика завжди тяжіє до нових перемог: цьогоріч Сергій Малик знову відвідає штат Юта, аби встановити ще один рекорд швидкості на унікальному мотоциклі з електродвигуном потужністю 70 кВт (понад 95 к.с.). Електробайк було розроблено та втілено в металі талановитою командою під керівництвом самого Сергія. Отже, команді залишилося зробити останній крок - дістатися місця проведення змагань. І кожен з нас може посприяти новій перемозі українського мотоспорту.
     


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 801 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 21419
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика