Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У першому кварталі 2006 р. ДК «Газ України» реалізувала близько 21,8 млрд. куб. м. природного газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.04.2006 21:56


     За оперативними даними у першому кварталі 2006 р. ДК «Газ України» реалізувала споживачам близько 21,8 млрд. куб. м природного газу. Приблизно такі ж обсяги природного газу споживачам було реалізовано Компанією і у 2005 р. Проте у 2006 р. у порівнянні з аналогічним періодом 2005 р. значно зросли обсяги споживання природного газу населенням (майже на 1,1 млрд. куб. м) та підприємствами комунальної теплоенергетики (майже на 420 млн. куб. м). Водночас суттєво зменшилось у порівнянні з минулим роком споживання природного газу через ДК «Газ України» промисловими підприємствами (на 800 млн. куб. м) та енергогенеруючими компаніями Мінпаливенерго України (майже на 640 млн. куб. м).
     
     Збільшення споживання природного газу населенням та підприємствами ТКЕ пов’язано зі значним зниженням температури повітря протягом тривалої зими. Зменшення споживання природного газу промисловими підприємствами стало результатом реалізації Компанією доручень Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України та НАК «Нафтогаз України» щодо забезпечення більш економного та раціонального використання газу промисловістю та використання його усіма дилерами - власниками того природного газу, що перебував у підземних сховищах.
     
      У першому кварталі 2006 р. Компанією було отримано (за оперативними даними) 4,5 млрд. грн. платежів за реалізований споживачам газ, що на 200 млн. грн. більше, ніж у 2005 р. Однак через низку причин, передусім, через зростання ціни реалізації газу та донарахування 20% ПДВ на нього, загальний рівень розрахунків споживачів за газ знизився з 83% у 2005 р. до 74% у 2006 р.
     
     Проте навіть у такій ситуації краще, ніж минулого року, розрахувалися за газ населення та бюджетні організації.
     
     Хоча у першому кварталі п. р. валові платежі підприємств ТКЕ у порівнянні з аналогічним періодом 2005 р. дещо й зросли, однак рівень їх заборгованості зріс майже до 700 млн. грн. (з них 250 млн. грн. – донарахування 20% ПДВ та близько 225 млн. грн. – за рахунок зростання власне ціни на газ без ПДВ) .
     
     Промислові підприємства мають борг за спожитий у п. р. природний газ у 350 млн. грн. (також через донарахування 20% ПДВ).
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1279 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2095
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика