Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

До України, за якісною і недорогою вищою освітою!
Автор: Сергей Любченко      Дата: 10.06.2018 08:05


     Що маємо - не зберігаємо, втративши – плачемо… В тому числі, коли йдеться й про вищу освіту. На жаль, щороку все більше й більше молодих наших співвітчизників віддає перевагу навчанню у вищих навчальних закладах Польщі, Словаччині, Чехії, Угорщині, Австрії, Німеччині, Великобританії, «оминаючи» сьомою дорогою престижні – в очах іноземців (!) - українські університети і інститути. І даремно це роблять наші молоді громадяни, дослуховуючись до порад «мудрих» батьків… Адже щороку все більше й більше хлопців і дівчат із іноземними паспортами їдуть саме до … України здобувати якісну і, головне, недорогу вищу освіту. Про це йшлося протягом прес-конференції «Освіта іноземців в Україні: особливості, переваги та проблематика», яка відбулася в інформаційній агенції УНІАН. Під час зустрічі із ЗМІ керівники провідних українських ВНЗ повідомили, що нині, як і в попередні роки, кількість іноземних студентів в Україні демонструє стійку тенденцію до зростання і становить 66310 осіб зі 147 країн світу. Кількість зареєстрованих запрошень на навчання у 2017/2018 роках складає 39905. За інформацією директора Українського державного центру міжнародної освіти (УДЦМО) Олени Сулими минулого року у наших ВНЗ навчалося близько 64 тисяч іноземних студентів. Протягом двох минулих років кількість українських інститутів і університеті, де здобувають дипломи магістрів і бакалаврів іноземні студенти, зросла зі 185 до 240. Найбільше в Україні навчається хлопців і дівчат із далекої Індії – близько 11 тисяч.Друге місце посідає Азербайджан – майже 7, 5 тисяч. На третьому – Марокко (5,8 тисяч). До чільної п”ятірки ввійшли Туркменія (4,5 тисячі) і Нігерія (3,5 тисячі). Цікаво, що у першій десятці країн, які направляють свою обдаровану молодь отримувати якісну вищу освіту саме до України, є Грузія, Йорданія, Єгипет, Туреччина та Узбекистан. «Найпопулярнішими спеціальностями, які більше всього цікавлять іноземців, є лікувальна справа, стоматологія, медицина та фармація, - наголосила Олена Сулима. – Майже 45 відсотків іноземних студентів навчаються саме у медичних ВНЗ. Дуже популярними також є менеджмент, право, економіка і будівництво. В Україні іноземці здобувають освіту трьома мовами – українською, англійською та російською. На кожну мову припадає приблизно третина іноземних студентів».
     Під час прес-конференції були розглянуті питання: забезпечення ефективного позиціонування України на міжнародному ринку освітніх послуг та активна популяризація української освіти на цільових зарубіжних ринках; необхідність удосконалення нормативно-правової бази, що регулює питання організації навчання іноземців в Україні; відповідність рівня державної освіти європейським та міжнародним стандартам; регулювання роботи офіційних приватних посередників в рекрутингу іноземних абітурієнтів, переваги та недоліки такої співпраці; необхідність удосконалення законодавчої бази в питанні освіти іноземців на території України; юридичний та соціальний захист прав та інтересів іноземних студентів на території України. Окрім заступика директора Українського державного центру міжнародної освіти Олени Сулими участь у прес-заході взяли начальник відділу міжнародних зв’язків Національного Авіаційного Університету В’ячеслав Тимохін; директор Центру міжнародної освіти Національного технічного університету «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського» Володимир Коваль; заступник директора Центру міжнародної освіти Національного авіаційного університету Олександр Бунчук; президент ПВНЗ «Київський медичний університет» Олександр Поканевич; ректор Київського медичного університету Борис Івнєв; ректор Київського національного університета технологій та дизайну Іван Грищенко; директор компанії «ЮКРЕЙНА ГОЛД СТАР» Мірзаалі Масуд; директор тренінгового центру "Катана груп" Віталій Біхунов. Організаторами прес-конференції виступили компанія «ЮКРЕЙНА ГОЛД СТАР» та журнал «Дипломат».
     Сергій Комісаров, Сергій Любченко
     
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1029 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 20518
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика