Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” надав допомогу київській школі-інтернату №7
Автор: Станислав Власенко      Дата: 19.03.2006 11:49


     15 березня представники НАК “Нафтогаз України” на чолі з головою правління Компанії Олексієм Івченком відвідали спеціальну загальноосвітню школу-інтернат №7 для дітей з важкими вадами мови. Реалізуючи програму надання соціальної допомоги навчальним закладам, Компанія виділила для потреб інтернату 40 тис грн. Окрім цього, за навчальним закладом було закріплено шефство дочірньої компанії НАК “Нафтогаз України” “Укртрансгаз”, яка вже придбала господарське приладдя на суму 10 тис грн.
     
     Під час відвідування школи-інтернату Олексій Івченко оглянув навчальні класи та спортзал, меблі та обладнання для яких було придбано за рахунок коштів, наданих “Нафтогазом”. Як зазначив голова правління Компанії, в 2006 році НАК “Нафтогаз України” планує фінансувати соціальну сферу на загальну суму до 80 млн грн.
     “Новим керівництвом Компанії було радикально змінено концепцію фінансування соціальної сфери, повідомив Олексій Івченко. – НАК “Нафтогаз України” не фінансує спортивні чи культурні заходи, оскільки ці види соціальної діяльності можуть забезпечуватися і з інших джерел. Найбільшим пріоритетом вкладів у соціальну сферу ми вважаємо забезпечення потреб дітей. В першу чергу намагаємося допомагати закладам для дітей з особливими потребами, оскільки вони потребують більше витрат на навчання, лікування, фізичне виховання тощо.“
     
     Директор школи-інтернату №7 Каченко Катерина Іванівна розповіла про особливості роботи цього навчального закладу. “В нас навчаються діти з важкими вадами мовлення , які не можуть навчатися в загальноосвітніх школах. Наше головне завдання – виправити ці вади й інтегрувати дітей до масових шкіл. Однак на сьогодні дуже важко впоратися без допомоги. Бюджетних коштів за звичай не вистачає, тому що наш інтернат – не один у місті. І якби не було людей, що опікуються нами, було б дуже нелегко.“
     
     Олексій Івченко від імені НАК “Нафтогаз України” побажав учням школи-інтернату успіхів у навчанні та передав дітям подарунки від Компанії.
     
     Довідка. Протягом 2005 року дочірніми підприємствами та акціонерними товариствами, що знаходяться в корпоративному управлінні НАК “Нафтогаз України”, було надано благодійної допомоги на загальну суму понад 44 мільйони гривень.
     По апарату Компанії було надано благодійної допомоги близько 4 млн. гривень, з них – 200 тис. гривень школам-інтернатам м. Києва, зокрема:
      спеціальній загальноосвітній школі-інтернату №7 для дітей з важкими вадами мови;
      загальноосвітній школі-інтернату №14;
      спеціальній школі-інтернату №15 для дітей з наслідками поліомієліту та церебральними паралічами;
      спеціальній загальноосвітній школі-інтернату №18 для слабочуючих дітей;
      загальноосвітній санаторній школі-інтернату №20.
     
     У відповідності до розпорядження НАК "Нафтогаз України" №9-р від 13.01.06 з метою забезпечення соціального захисту дітей пільгових категорій, створення умов для їх фізичного, інтелектуального та духовного становлення дочірні підприємства Компанії взяли під свою опіку вищезазначені школи-інтернати. Протягом поточного року надається допомога у вирішенні невідкладних завдань щодо створення належних умов для всебічного повноцінного розвитку дітей, поліпшення їх становища і захисту прав. Зокрема, ДК “Укргазвидобування” планується надання допомоги спеціальній школі-інтернату №15 у будівництві спального корпусу та реконструкції теплиці. ДК “Газ України” заплановано виділення коштів на проведення ремонтних робіт в школі-інтернаті №18, ДК “Укртрансгаз” надана допомога школі-інтернату №7 на придбання господарського приладдя.
     Крім того, в 2006 році ДК “Газ України” була надана благодійна допомога представникам малозабезпечених верств населення, зокрема: Міхєєвій Т.І. для оплати лікування хворого на гострий лейкоз батька в розмірі 100 тис. грн., Мельниковій Т.В. на лікування тяжкохворої дитини – 25 тис. грн., Сокруті Л.М. на лікування матері – 10 тис. грн. Також дочірньою компанією надана допомога Представництву благодійної організації "Надія і житло для дітей" в Україні в розмірі 10 тис. грн., Православній та Греко-католицькій громаді смт. Розділ Миколаївського р-ну Львівської обл. для реконструкції храму Успення Пресвятої Богородиці – 50 тис. грн.
     Прийняті рішення засідання правління НАК "Нафтогаз України" щодо погодження надання ДК “Газ України” благодійної допомоги: постраждалим та сім'ям загиблих від вибуху у м. Луганську в розмірі 140 тис. грн., поліклініці радіаційного реєстру та консультативної допомоги дітям Українського наукового центру радіаційної медицини АНУ на придбання електрокардіографу – 15 тис. грн., Говорун П.Д. на будівництво газопроводу-вводу з метою газифікації його помешкання – 1,6 тис. грн. Також прийнято рішення про надання ДК “Укртрансгаз” благодійної допомоги в розмірі понад 17 тис. грн. бібліотеці ім. Махтумкулі Святошинського району м. Києва для доукомплектування бібліотечного фонду та придбання обладнання.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1831 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2048
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика