Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна та Узбекистан поглиблюватимуть співпрацю в галузі тваринництва
Автор: Сергей Черняк      Дата: 22.05.2018 21:59


     Днями відбулась зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішера Абдуалієва. Зустріч відбулась з нагоди візиту до України представників Асоціації племінного тваринництва «Насл-хізмат» та банківського сектору Узбекистану.
     
     Під час зустрічі сторони визначили пріоритетні напрями для поглиблення співпраці між країнами в сільськогосподарському секторі.
     
     «За 2017 рік товарообіг аграрними та харчовими товарами між нашими країнами становив майже $39 млн, з яких $24 млн припадає на експорт українських агротоварів. За перший квартал поточного року показники українського агроекспорту до Узбекистану зросли більше ніж в 5 разів, порівняно з аналогічним періодом минулого року, переважно за рахунок цукру. Але це не є межею для активізації та покращення торгово-економічних відносин»,- зазначила заступник Міністра Ольга Трофімцева.
     
     Вона додала, що головними товарами українського експорту до Республіки Узбекистан стали: цукор, олія соняшникова, какао-боби, шоколад, м’ясо домашньої птиці та субпродукти, зернові вироби, сири, йогурти та інше.
     
     За словами заступника Міністра, українська сторона готова збільшити поставки цих продуктів, а також розглянути запити для постачання інших аграрних та харчових товарів до ринку Узбекистану.
     
     «Одним з найбільш перспективних напрямів для нашої активної роботи є сектор тваринництва, де наші узбецькі колеги вже досягли позитивної динаміки розвитку. А для Мінагрополітики в поточному році галузь тваринництва знаходиться серед пріоритетів»,- зауважила Ольга Трофімцева.
     
     Зі свого боку, пан Посол зазначив, що їх сторона зацікавлена у імпорті українського племінного ВРХ, поглибленні співпраці для розвитку племінної селекції та спільних наукових розробок. Саме це і є однією з цілей візиту в Україну представників узбецької делегації. Зокрема програмою візиту передбачено зустріч з представниками асоціації тваринництва, відвідання тваринницьких комплексів в Сумській, Львівській, Херсонській областях.
     
     Посол також інформував, що 6 червня 2018 року Посольством Республіки Узбекистан в Україні, Торгово-промисловою палатою Республіки Узбекистан та Торгово-промисловою палатою України проводитиметься українсько-узбецький економічний форум за темою: «Україна та Узбекистан: перспективи розвитку економічних відносин».
     
     Під час заходу буде також організовано B2B-переговори представників компаній обох країн та виставка.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 901 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 20164
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика