Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «ГАЗ УКРАЇНИ»: ГАЗОСПОЖИВАННЯ СКОРОЧУЄТЬСЯ ДО ВИДІЛЕНИХ ОБСЯГІВ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 31.01.2006 13:39


     На виконання доручення Кабінету Міністрів України та НАК «Нафтогаз України» ДК «Газ України» вживає заходів щодо забезпечення економного та раціонального газоспоживання в областях.
     
      До відома регіональних підприємств з газопостачання та газифікації, промислових та бюджетних споживачів, підприємств комунальної теплоенергетики (у зв’язку різким зниженням температури, з метою недопущення розбалансування газотранспортної системи України, а також для переводу підприємств на використання резервних видів палива) було доведено вимоги Уряду від 23 січня п. р. №604/0/2-06 та НАК «Нафтогаз України» щодо необхідності скорочення споживання природного газу в регіонах на 15 відсотків (по відношенню до обсягів газу фактичного споживання станом на 21 січня п. р.), скорочення споживання природного газу підприємствами металургійного та хімічного комплексів загалом на 11 млн. куб. м. газу на добу, а також зміцнення дисципліни газопостачання і розрахунків за спожитий газ.
     
      Станом на 30 січня п. р. фактичне споживання природного газу в областях та містах України, за оперативними даними, (без прямих споживачів ДК «Укртрансгаз»), тобто, на підприємствах промисловості, теплокомуненерго (ТКЕ), у бюджетних установах і у населення скоротилося в середньому на 11,55%.
      Фактичне споживання природного газу, як і передбачалося відповідним дорученням Кабінету Міністрів України, більш як на 15% скоротилося у Чернігівській, Київській, Сумській, Житомирській, Полтавській, Рівненській областях, у м. м. Макіївка, Київ, Харків та в ряді інших міст.
      Водночас у Закарпатті та у м. Севастополі споживання природного газу лишилося фактично без змін.
     
      На 18 найбільших промислових об’єктах України скорочення споживання природного газу склало 8 млн. 86 тис. куб. м. природного газу на добу. Серед таких промислових гігантів – Одеський припортовий завод, концерн «Стирол», об’єднання «Азот» (м. Сєвєродонецьк), ВАТ «Азот» (м. Черкаси), «Запоріжсталь», «Азовсталь», Макіївський металургійний комбінат та ін.
     
      Більш як 70 підприємствам, що виробляють тепло для населення і бюджетних установ, Компанія надіслала листи-нагадування про необхідність дотримання ними договірних зобов’язань щодо забезпечення стовідсоткової оплати вартості спожитого природного газу. У листах вказується також, що підприємствам слід терміново провести розрахунки за поточне споживання газу. В іншому разі Компанія змушена буде вжити заходів до припинення безоплатного споживання природного газу.
     
     
     
     
      ДК «Газ України» звертає увагу усіх споживачів природного газу на необхідності раціонального, економного й дбайливого використання природного газу. ДК «Газ України» нагадує, що згідно розпорядження Мінпаливенерго України від 21 січня 2006 р. №160-Рп, на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 1996 р. № 1358, з 21 січня п. р. в Україні введено другу чергу Зведеного графіка переведення промислових підприємств та електростанцій під час нинішніх похолодань на роботу з використанням резервних видів палива.
     
      Скорочення газоспоживання після 21 січня п. р. відбувалося за умов значного зниження температури, тоді як минулорічні показники характеризувалися в середньому незначними морозами або навіть нульовою температурою. Відтак обсяги споживання природного газу бюджетними установами та населенням передбачалися виходячи з минулорічних температурних показників.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1922 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1955
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика