Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «ГАЗ УКРАЇНИ» ОБМЕЖУВАТИМЕ БОРЖНИКАМ ГАЗОПОСТАЧАННЯ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 30.01.2006 12:11


     ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» занепокоєна погіршенням стану розрахунків за спожитий природний газ низки підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) і закликає боржників терміново погасити борги.
     
      Хоча у порівнянні з аналогічним періодом 2005 року рівень розрахунків у січні 2006 року в Україні загалом дещо зріс (з 31% до 33%), незадовільно за спожитий газ п. р. розраховуються підприємства ТКЕ Житомирської, Харківської, Чернігівської, Черкаської, Рівненської, Луганської, Запорізької областей, м. Дніпропетровська та м. Макіївка (Донецька обл.), де оплата вартості енергоносія не перевищує 27%.
     
      Станом на 25 січня п. р. з-поміж найбільш енергоємних підприємств продовжують нарощувати заборгованість, зокрема, «Харківські теплові мережі» (борг за 2006 р. - 23,6 млн. грн.), «Донецьктеплокомуненерго» (12,3 млн. грн.), Запорізький концерн «Міські теплові мережі» (10,2 млн. грн.), «Дніпропетровські міські теплові мережі» (6,7 млн. грн..), Криворізька теплоцентраль» (5,9 млн. грн.), «Львівтеплокомуненерго» (3,5 млн. грн.), «Макіївкатепломережа» (2,5 млн. грн.), «Хмельницькі теплові мережі» (1,8 млн. грн.), «Маріупольтепломережа» (1,6 млн. грн.), «Дніпродзержинська ТЕЦ» (1,3 млн. грн.),»Бердянське ПТМ» (1,3 млн. грн.), «Тепломережа» (м.Донецьк) (1,2 млн. грн.) та низка інших підприємств, що виробляють тепло для населення та бюджетних установ.
     
      ДК «Газ України» направила більш як 70 підприємствам - боржникам листи - нагадування про необхідність дотримання ними договірних зобов’язань щодо забезпечення стовідсоткової оплати вартості спожитого природного газу. У листах вказується також, що підприємствам слід терміново провести розрахунки за поточне споживання газу. В іншому разі Компанія змушена буде вжити заходів до припинення безоплатного споживання природного газу.
     
      ДК «Газ України» звертає також увагу усіх споживачів природного газу на необхідності раціонального, економного й дбайливого використання природного газу. Компанія нагадує, що згідно розпорядження Мінпаливенерго України від 21 січня 2006 р. №160-Рп, на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 1996 р. № 1358, з 21 січня п. р. в Україні введено другу чергу Зведеного графіка переведення промислових підприємств та електростанцій під час нинішніх похолодань на роботу з використанням резервних видів палива.
     
      Довідка: Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1364 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1949
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика