Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Наглядова Рада Укртелекому оцінила стратегічний розвиток компанії в період з 2014 до 2017 року
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 18.04.2018 18:51


     Група експертів провідної міжнародної консалтингової компанії завершила оцінку реалізації програми стратегічного розвитку Укртелекому, прийнятої в 2014 році
     
     Експерти, враховуючи вплив низки макроекономічних та геополітичних факторів, підтвердили успішне досягнення цільових показників на кінець 2017 року: за виручкою – на 104%, рівнем EBITDA – на 167%, кількістю абонентів – на 91%.
     
     Придбавши Укртелеком наприкінці 2013 року, СКМ, як новий мажоритарний акціонер, запросив провідну міжнародну консалтингову компанію розробити п'ятирічну програму стратегічного розвитку національного телекомоператора. Для команди топ-менеджерів, що прийшли в Укртелеком наприкінці 2013 - початку 2014 року, ця програма була моделлю трансформації компанії. У лютому 2018 року Наглядова Рада Укртелекому доручила міжнародним експертам провести незалежну оцінку стратегічного розвитку компанії, порівнявши досягнуті результати з цільовими показниками програми.
     
     Необхідність оцінки обумовлена значним суспільним резонансом, викликаним судовими процесами про розірвання приватизаційного договору за ініціативою Фонду Державного майна України, а також – суперечкою між СКМ та попередніми власниками компанії. У ЗМІ публікуються суб'єктивні думки різних народних депутатів, державних службовців і експертів про фінансові, операційні результати діяльності компанії та стану її активів. Оцінка, проведена незалежними експертами, в свою чергу, об'єктивно демонструє розвиток Укртелекому як національного телекомоператора.
     
     Оцінка реалізації стратегії розвитку Укртелекому проводилася з урахуванням впливу істотних зовнішніх факторів, з якими він зіткнувся протягом цих років. Зокрема, були враховані: припинення діяльності на тимчасово окупованих територіях; обмеження, пов'язані з післяприватизаційними зобов'язаннями та судовими процесами; заборгованість перед компанією державних і місцевих бюджетів; масові зловмисні пошкодження інфраструктури; регуляторні обмеження у фіксованому зв'язку; вплив макроекономічних факторів та динаміка ринку в цілому.
     
     Експерти підтвердили, що Укртелеком протягом 2014-2017 років успішно реалізовував стратегію розвитку компанії, перевершивши очікування за фінансовими результатами, стабільно демонструючи високу маржинальність та прибутковість бізнесу, забезпечивши при цьому здоровий рівень кредитних зобов'язань.
     
     В Укртелекомі відповідно до стратегії розвитку успішно проводиться трансформація операційної діяльності, впроваджено сучасні методи оцінки роботи персоналу і системи мотивації. Реалізуються нові програми розвитку для працівників різного рівня та стажерів.
     
     У сегменті масових послуг було запропоновано нові продукти, зокрема, інтерактивне TV, суттєво розширено географію надання доступу до інтернету, запропоновані нові для компанії технології широкосмугового доступу – VDSL і FTTH GPON. У бізнес-сегменті збільшено долю ринку, створено успішну комерційну організацію, виведено на ринок нові IP та IT-послуги. В обох напрямках суттєво зростає доля підключення нових клієнтів оптичними каналами.
     
     Інвестиційний план модернізації мережі та ІТ-інфраструктури компанії реалізовано значною мірою, хоча і не в повному обсязі через негативний вплив згаданих раніше зовнішніх факторів.
     
     Додатковим джерелом інвестицій в оновлення телекомінфраструктури стали кошти від публічного продажу на конкурсній основі застарілих елементів мережі, що вивільнялися у результаті модернізації, і здачі в оренду надмірної нерухомості. Це позитивно вплинуло на розвиток компанії та виконання рекомендацій за програмою розвитку.
     
     «Досягнутий протягом 2014-2017 років рівень трансформації Укртелекому приносить очікувані бізнес-результати. За підсумками 2017 року видно, що компанія нарощує долю доходів від нових послуг, забезпечує значний обсяг інвестицій в інфраструктуру – 1 млрд грн, демонструє високий рівень EBITDA margin – 28%, – зазначив Юрій Курмаз, директор Укртелекому. – Незважаючи на те, що низка негативних зовнішніх факторів обмежила інвестиції в розвиток, проведена оцінка підтвердила, що ми рухаємося в напрямку, який визначено довгостроковою стратегією розвитку. Укртелеком розвивається як національний телекомоператор – лідер галузі».


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 785 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 19446
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика