Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ХТО НА УКРАЇНІ ХАЗЯЇН?
Автор: Станислав Власенко      Дата: 20.01.2006 12:38


     Компанія «Бефеса Алумініо Більбао С.Л.» (Королівство Іспанія) за підтримкою посадових осіб Донецького державного науково-дослідного і проектного інституту кольорових металів і тіньових сил, що стоять за ним, використовуючи бездіяльність Міністерства промислової політики України і юридичне некоректні роз'яснення посадових осіб Держкомпідприємництва України, чинить відкриті дії із захоплення Спільного підприємства з іспанським інвестором «Інтерсплав».
     Спільне підприємство з іспанським інвестором "Інтерсплав" створено на базі Свердловського заводу алюмінієвих сплавів Міністерства кольорової металургії СРСР у 1989 році, діє в умовах самофінансування і повної самооплатності з 1 червня 1989 року. Після проголошення незалежності України підприємство пройшло реєстрацію в Міністерстві Фінансів України. Основна діяльність підприємства - виробництво і реалізація вторинних алюмінієвих сплавів, що використовуються в таких галузях промисловості, як автомобілебудування, машинобудування, чорна металургія й інші.
     У 1992 році, без залучення державних джерел фінансування, було проведено технічне переозброєння загальною вартістю 18,5 мільйонів доларів США, і створене сучасне підприємство, що вийшло на передовий рівень у галузі. Із сум коштів, витрачених на проведення робіт з технічного переозброєння, 9,5 мільйонів доларів були інвестовані іспанською стороною, а 9,0 мільйонів доларів - узяті створеним підприємством у кредит. На сьогодні 40% у статутному фонді підприємства належить іспанській фірмі «Бефеса Алумініо Більбао С.Л.», яка, в свою чергу, викупила її у фірми “Реметал”, одного із засновників спільного підприємства. 16,84% знаходиться у власності товариства з обмеженою відповідальністю “Укріс”. І 43,16% володіє держава в особі Донецького науково-дослідного і проектного інституту кольорових металів.
     Компанія «Бефеса» намагається односторонньо змінити і фактично знищити інвестиційний договір - Угоду про створення СП «Інтерсплав». Крім того, маючи другий за величиною (після держави) розмір внеску до статутного фонду СП «Інтерсплав», проте безкоштовно хоче одержати повний контроль над його діяльністю. І наостанок цілком усунути державу і третього учасника - ТОВ «Укріс» від управління СП «Інтерсплав».
     Досягти цих цілей компанія «Бефеса» намагається за рахунок зміни чинного Статуту СП «Інтерсплав» і ліквідації закладених у нього реальних гарантій від узурпування влади будь-яким учасником, у тому числі через вимогу про одностайне прийняття рішень з основних питань діяльності СП «Інтерсплав».
     Компанія «Бефеса» аргументує свої дії ти, що СП «Інтерсплав» нібито не спільне підприємство, а господарське товариство (товариство з обмеженою відповідальністю). Тому, Правління СП «Інтерсплав» (вищий орган управління), знову ж таки, нібито повноважне приймати рішення, якщо на ньому присутні не всі учасники, а учасники, що володіють 60% голосів. І для прийняття Правлінням рішень про внесення змін до Статуту нібито потрібна не одностайність, а досить більшості голосів учасників.
     Але, якщо розібратися, то ці дії юридично кваліфікуються як приховані зміни організаційно-правової форми СП «Інтерсплав» шляхом зміни його найменування (зі СП на ТОВ) без проведення у встановленому статтями 104-108 Цивільного кодексу України правил перетворення, що є шахрайством і фальсифікацією з боку двох засновників СП «Інтерсплав».
     Вимога компанії «Бефеса» в обов'язковому порядку змінити організаційно-правову форму СП «Інтерсплав» на товариство з обмеженою відповідальністю додатково порушує норми спеціального законодавства України про інвестиційну діяльність.
     Крім того, дії Компанії «Бефеса» і підтримуючих її посадових осіб державних органів і підприємств України порушують статтю 9 Закону України «Про інвестиційну діяльність», що вказує, що основним правовим документом, що регулює взаємини між суб'єктами інвестиційної діяльності, у тому числі інвесторами, є договір (угода).
     У нашому випадку цим договором є чинна Угода про створення спільного радянсько-іспанського підприємства «Інтерсплав» і додаток до нього - чинний Статут СП «Інтерсплав». Саме, цими основними правовими документами і повинні керуватися всі учасники СП «Інтерсплав» (інвестори) при прийнятті будь-яких рішень з його фінансово-гоподарської діяльності.
     Але Компанія «Бефеса» і сприяючі їй посадові особи державних органів і підприємств України завзято хочуть керуватися розробленим компанією «Бефеса» і не зареєстрованим проектом Статуту міфічного і неіснуючого реально товариства з обмеженою відповідальністю.
     Результатом утручання підтримуючих компанію «Бефеса» посадових осіб державних органів України буде позбавлення держави Україна, як найбільшого інвестора в СП «Інтерсплав» його законних прав, закладених у чинній Угоді та Статуті.
     Ці дії компанії «Бефеса» і посадових осіб, що їй сприяють, є незаконними і наносять як Державі, так і українському підприємству збиток в особливо великих розмірах.
     І ще, оцінюючи позиції Держкомпідприємництва України і Мінпромполітики України в ситуації навколо спроб безкоштовного захоплення СП «Інтерсплав», виникає питання: невже попередній Уряд України, якому висунуто публічні обвинувачення в розбазарюванні державного майна і продажу надліквідних підприємств за безцінь, більше турбувалося про захист державних майнових інтересів, ніж діючий ? Хочеться дуже надіятися на те, що майбутні дії зазначених державних органів дозволять дати негативну відповідь на це питання.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1055 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1937
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика