Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ХТО ПОЇДЕ В ТРУСКАВЕЦЬ?
Автор: Станислав Власенко      Дата: 13.01.2006 10:33
НЕ ЗАВДЯКИ, А СУПРОТИВ ДІЙ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ РОЗВИВАЄТЬСЯ КУРОРТ

ХТО ПОЇДЕ В ТРУСКАВЕЦЬ?      Трускавець для більшості з нас, хто вийшов з Радянського Союзу, це перш за все курорт номер один. Попасти туди вважалося за великий успіх. Але чому було? Після спаду, що зазнала наша країна, все повертається на свої місця. І підтвердженням тому є той факт, що недавно 58-а Генеральна Асамблея Всесвітньої Федерації водолікування і кліматолікування (FEMTEC), яка проходила в африканському місті Туніс, визнала закрите акціонерне товариство “Трускавецькурорт” кращим курортним центром 2005 року серед 45 курортів світу.
     Але, як найменш дивними, видаються дії місцевої влади. Виникає таке відчуття, що подібні успіхи вони сприймають як власну глибоку образу. А за що ображатися? За те, що профспілкові заклади оздоровлення не ходять з простягнутою рукою. Подобається це кому чи ні, але те, що більшість надходжень у міський бюджет іде від “Трускавецькурорт” це факт. І ці суми немаленькі. Головне з розумом навчитися їх витрачати. А це щось у місцевих керівників погано виходить. Так про якість тутешніх доріг вже здається розповідають по всьому колишньому Радянському просторі. Чи взяти будівництво торгівельного центру. Ніхто не заперечує, що він вкрай необхідний. Але, хто додумався побудувати його прямо у курортній зоні. Мабуть не дуже б вам сподобалося, коли б прямо перед вікнами майже цілодобово гуркочуть машини. А ще той сморід. Хоча проблема вирішувалася досить легко. Достатньо було б побудувати цей супермаркет трохи далі, за якихось двісті - триста метрів. Там, якраз біля кільцевої дороги його місце. І таких прикладів на жаль можна приводити дуже багато.
     Але все ж таки головне не звертати увагу на цю метушню. Справа перш за все. Так, як сказав генеральний директор ЗАТ "Трускавецькурорт" Богдан Аксентійчук, тільки в минулому році вкладено більше 40 міліонів гривен у розвиток. Хіба це не вражає? Таких показників немає жодне курортне підприємство України. В цьому році скоро розпочнеться генеральна реконструкція санаторіїв тисячників. Так що є де і над чим працювати.
     А взагалі прогнози розвитку курорту на довготермiнову перспективу (10 рокiв) з урахуванням наявної санаторно-курортної бази та її наступним розвитком i рекреацiйного потенцiалу лiкувальних мiнеральних вод, зокрема води "Нафтуся" - 47,2 куб.метри/добу, показують, що мiсто-курорт щорiчно може приймати на лiкування i оздоровлення до 430 тисяч чоловiк, а з урахуванням природно-рекреацiйного потенцiалу курортної мiсцевостi, тобто нормативiв допустимих рекреацiйних навантажень на ландшафт, з умовою екологiчних обмежень - 340 тисяч чоловiк на рiк.
     Як показують розрахунки оцiнки природно-ресурсного потенцiалу (у вартiсному виразi), в разi його максимального використання у перспективi, курорт Трускавець мiг би щорiчно мати бiльше 200 мiльйонiв доларiв США надходжень коштiв вiд курортної дiяльностi, повнiстю покривав би витрати i мав би до 20-25 мiльйонiв доларiв США чистого прибутку. Тому тут є, очевидно, необхiднiсть орiєнтацiї як наших вiтчизняних, так i зарубiжних iнвесторiв на реальну вигоду вкладання коштiв в подальший розвиток мiста-курорту.
     Головне, щоб в місті з’явився хазяїн, хазяїн з великої літери.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1296 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1925
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика