Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

За рахунок Кобзівського родовища ресурсну базу ДК «Укргазвидобування» збільшено на 6 млрд. м3
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.01.2006 11:39


     Дочірня компанія “Укргазвидобування”, що є основним виробником природного газу та газового конденсату у складі НАК “Нафтогаз України”, підтвердила загальні ресурси природного газу на Кобзівському родовищі в Харківській області. Станом на 01.01.2005 р. запаси родовища склали 26,5 млрд.м3 газу категорії С1 та 10 млрд.м3 категорії С2. Загальні ресурси газу, включаючи глибокозалягаючі горизонти, складають близько 70 млрд.м3
     
     За результатами геологорозвідувальних робіт (буріння свердловин № 28 та № 31), прирощено близько 6 млрд.м3 газу, що дало змогу перевести родовище в категорію великих. З моменту відкриття Кобзівського родовища у 2002 році ДК «Укргазвидобування» введено в експлуатацію 6 видобувних свердловин, ще три закінчуються будівництвом та будуть введені в експлуатацію найближчим часом. На родовищі прискореними темпами побудовано та введено в експлуатацію комплексну установку підготовки газу.
     
     В грудні 2005 року добовий видобуток природного газу Кобзівського родовища склав 1 млн.130 тис.м3. У 2005 році з Кобзівського родовища видобуто 308,8 млн.м3 природного газу.
     
     Згідно проектних рішень річний рівень видобутку газу до кінця 2007 року складе близько 1,5 млрд.м3. Для забезпечення цього в 2006 році в західній частині родовища передбачається будівництво ще однієї комплексної установки з підготовки газу та буріння експлуатаційних свердловин.
     
     З метою оцінки глибокозалягаючих горизонтів (4000-6300м) в 2006 році на родовищі вже почалося буріння свердловини №12, запроектовано буріння свердловини №14. Їх проектні глибини складають 6300 м.
     
     4 січня 2006 р. голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков та голова Красноградської районної ради Антон Геращенко відвідали бурову на свердловину № 31 на Кобзівському родовищі, де днями був отриманий промисловий приплив газу. Директор Бурового Управління «Укрбургаз» ДК «Укргазвидобування» Руслан Ільницький надав інформацію про родовище, а начальник ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Дмитро Альошин розповів про перспективні плани видобутку та про виконання Програми розвитку паливної галузі Харківського регіону до 2010 року.
     
     Довідка: Дочірня компанія “Укргазвидобування” - найбільше в Україні підприємство з видобутку газу (78% від вітчизняного видобутку), яке видобуває також газовий конденсат з нафтою (19% від вітчизняного видобутку).
     
     ДК “Укргазвидобування” виробляє газ для потреб населення; автомобільні бензини, дизельне пальне, скраплений газ, мазут та інші нафтопродукти.
     
     ДК “Укргазвидобування” має 8 філій, розташованих в Харківській, Полтавській та Львівській областях: Газопромислове управління “Харківгазвидобування”, ГПУ “Полтавагазвидобування”, ГПУ “Шебелинкагазвидобування”, ГПУ “Львівгазвидобування”, Бурове управління “Укрбургаз”, Управління з переробки газу, газового конденсату та нафти, Геофізичне управління “Укргазпромгеофізика” та Управління будівельно-монтажних робіт “Укргазспецбудмонтаж”. Основним переробним підприємством в структурі Компанії є Шебелинський газопереробний завод (Харківська обл.).
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1475 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1920
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика