Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У СТОЛИЦІ ВРУЧИЛИ ТЕАТРАЛЬНУ ПРЕМІЮ "КИЇВСЬКА ПЕКТОРАЛЬ" ЗА ПІДСУМКАМИ 2017 РОКУ
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 28.03.2018 09:01


У СТОЛИЦІ ВРУЧИЛИ ТЕАТРАЛЬНУ ПРЕМІЮ "КИЇВСЬКА ПЕКТОРАЛЬ" ЗА ПІДСУМКАМИ 2017 РОКУ      У столиці на сцені Київського академічного драматичного театру на Подолі у 26-ий раз відбулася церемонія нагородження лауреатів найстаршої в Україні професійної театральної премії «Київська Пектораль» за підсумками 2017 року.
     
     Міністр культури України Євген Нищук привітав всю театральну спільноту з яскравою подією у мистецькому житті не тільки столиці, а й усієї країни – відзнакою найкращих здобутків та творчих рішень у театральному мистецтві – премією «Київська пектораль».
     
     «Я вдячний всім колегам за велику роботу душі, тіла, думки, за великий Театр – храм, який лікує, надихає і робить цей світ кращим. За вашу творчість, яка сповнена великої енергії та лікує багато душ, особливо на Сході країни, де люди потребують вашої уваги», - говорить Євген Нищук.
     
     Міністр культури також наголосив на важливості започаткування загальнонаціональної театральної премії, яка б дала можливість нагороджувати кращі вистави та кращих митців театральної справи з усієї України.
     
     «Дуже важливо, щоб з’являлися нові імена, щоб талановита молодь театрального середовища отримувала визнання та стимул до професійного зростання. Взагалі від того, хто отримує премії залежить довіра до неї, чим менше суб’єктивізму і закулісних речей, тим більше повага до цієї відзнаки. Такі премії дуже важливі для збереження театральних традицій та виступають певним імпульсом для доброї театральної конкуренції», - зазначив він.
     
     Євген Нищук також вручив першу нагороду - статуетку "За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва" народній артистці України Ларисі Кадочниковій, наголосивши, що Лариса Валентинівна, не просто велика актриса, а справжня легенда українського театрального мистецтва.
     
     Церемонію нагородження вели лауреати премії різних років, вручаючи нагороди і представляючи свої творчі номери. На початку заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять одного із засновників премії - народного артиста України, композитора, професора Михайла Чембержі, який пішов з життя 5 березня цього року.
     
     У номінації «За кращу драматичну виставу» статуетку отримав режисер Дмитро Богомазов (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра) за виставу Е. Ажар «Життя попереду».
     
     У номінації «За кращу музичну виставу» - режисер Віталій Пальчиков (Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва), вистава Дж. Пуччіні «Богема».
     
     У номінації «За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)» також відзначили режисера Дмитра Богомазова (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра) – вистава В. Шекспір «12 ніч, або що захочете». Він же отримав статуетку у номінації «За кращу режисерську роботу» - вистава «Життя попереду».
     
     У номінації «За краще виконання чоловічої ролі» нагороду отримав Лев Сомов, за роль Мадам Рози, у виставі «Життя попереду» (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра).
     
     У номінації «За краще виконання жіночої ролі» відзначена Анжеліка Савченко, за роль Патріції Хольман, у виставі «Три товариші» (Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка).
     
     Нагороду у номінації «За краще виконання чоловічої ролі другого плану» отримав Антон Соловей, за ролі Юрасіка та Альберта, у виставі «Тату, ти мене любив?», режисер Станіслав Жирков (Київський академічний театр «Золоті Ворота»)
     
     Катерина Кистень отримала нагороду у номінації «За краще виконання жіночої ролі другого плану» за роль Жінки, у виставі «Двоє бідних румунів, що розмовляють польською» (Новий драматичний театр на Печерську).
     
     У номінації «За краще пластичне вирішення вистави» було відзначено Віктора Литвинова вистава «За двома зайцями» (Національний академічний театр опери і балету України ім. Т.Г.Шевченка).
     
     У номінації «За кращу сценографію» нагороджено Сергія Маслобойщикова, вистава "За двома зайцями" (Національний академічний театр опери і балету України ім. Т.Г.Шевченка).
     
     У номінації «За кращу музичну концепцію вистави» - Олександр Бегма, вистава «Життя попереду», «12 ніч, або що захочете» (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра) та «Примари» (Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»).
     
     У номінації «За кращий акторський дебют» відзнаку отримала Вікторія Муштей, за роль Марлі, у виставі “Бійцівський клуб”, режисер Ігор Білиць (Київський театр «Актор»).
     
     У номінації «За кращий режисерський дебют» відзначено Анну Огій, вистава «Холодна м’ята» (Український малий драматичний театр)
     
     Театральна премія «Київська пектораль» була заснована у 1992 році Київським відділенням Спілки театральних діячів України (нині Національна спілка театральних діячів України). Згодом, як співзасновник, долучилося Головне управління культури і мистецтв КМДА (нині – Департамент культури КМДА). Вперше «Київську Пектораль» вручали 27 березня 1993 року в Міжнародний день театру за підсумками сезону 1991 – 1992 років. За двадцять шість років свого існування премія щорічно присуджується найяскравішим театральним митцям столиці України. Перерви у врученні київського «театрального Оскара» не було жодного разу. У конкурсі беруть участь професійні театри державної та комунальної форми власності міста Києва з виставами, які були створені протягом попереднього календарного року терміном з 1 січня по 31 грудня.


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 558 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 19003
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика