Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Розпочала роботу Міжнародна конференція “Нафтова і газова промисловість України: на шляху до євроінтеграції”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 15.11.2005 09:34


     9 листопада в рамках 9-тої Міжнародної виставки “НАФТА та ГАЗ' 2005” відкрилася міжнародна конференція “Нафтова і газова промисловість України: на шляху до євроінтеграції”. Протягом двох днів роботи конференції в доповідях її учасників будуть окреслені пріоритети розвитку нафтогазової галузі України, розглянуті найбільш актуальні питання, що стосуються співпраці з закордонними партнерами, відбудеться обмін думками між керівниками нафтогазового комплексу, урядовцями, дипломатами, представниками провідних західних компаній, експертами та іншими фахівцями галузі.
     
     Найяскравішим виступом першого дня конференції стала доповідь генерального директора ДП “Укргазвидобування” НАК “Нафтогаз України” Іллі Рибчича на тему “Стратегія розвитку нафтогазового комплексу України до 2030 року”. У доповіді розглядались основні напрямки перспективного розвитку галузі, було здійснено аналіз цін і тарифів на транспортування газу і нафти, надано характеристики газо- та нафтотранспортної систем та газорозподільних мереж, окреслено перспективи розвитку нафтопереробки тощо. Окремо були розглянуті плани стосовно диверсифікації постачання природного газу та нафти до України, названі найбільш пріоритетні маршрути в коротко- та довготерміновій перспективі.
     
     Активну участь в роботі конференції взяли представники зарубіжних та вітчизняних дипломатичних установ, а також керівники провідних західних нафтогазових компаній. Так, Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні п. Джон Гербст в своїй доповіді окреслив головні напрямки, можливої співпраці України із Заходом – зокрема, видобування вуглеводнів (на глибоководному шельфі Чорного моря та на суші), доступ до сучасних зарубіжних технологій, інтенсифікація видобування з виснажених родовищ, збір шахтного метану, екологічні проекти тощо. На думку п.Гербста, це допоможе Україні послабити свою енергетичну залежність. Однак така співпраця можлива тоді, коли українська влада запровадить прозорі правила гри на ринку та надасть державні гарантії для західних компаній-інвесторів.
     
     Заступник міністра закордонних справ України Макуха В.О. окреслив пріоритетні задачі зовнішньої політики у нафтогазовій сфері: забезпечення енергобезпеки держави та доступу до зовнішніх ринків, адаптація законодавства до західних вимог, забезпечення транзитного потенціалу (збереження існуючих обсягів транзиту та робота на нових перспективних напрямках, в першу чергу, з Каспію), доступ до ресурсної бази інших країн (наприклад, проект з видобування нафти та газу в Лівії) тощо.
     
     Роман Ковальчук, радник Посла Польщі в Україні, зазначив, що Україна і Польща мають багато спільного. Обидві країни наразі залежні від зовнішнього постачання енергоресурсів, і обидві країни потребують диверсифікації джерел надходження вуглеводневої сировини. Важливі для Польщі питання – добудова нафтопроводу “Одеси-Броди” до Плоцька (цей проект підтримує ЄС, США, до нього готові приєднатися західні компанії). Із вже реалізованих проектів був названий збудований восени цього року газопровід “Устилуг-Грубешув”, за допомогою якого прикордонні області Польщі будуть забезпечені газом.
     
     Рін Гербер, генеральний директор з геологорозвідки “Шелл експлорейшн” проаналізував стан видобування газу та нафти в Європі. Вичерпання ресурсів родовищ в Північному морі, відкритих в 70-х роках, змушує шукати нових шляхів. Серед перспективних для нового видобування регіонів є й Україна.
     
     Виступи фахівців нафтогазової галузі на міжнародній конференції вирізнялись грунтовністю, професіоналізмом та актуальністю. Обговорювана інформація і піднята у доповідях проблематика зацікавили учасників виставки і представників ЗМІ
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1642 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1854
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика