Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна і Німеччина суттєво збільшили товарообіг у 2017 році
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 27.02.2018 22:36


     Обмін товарами між німецькими та українськими компаніями значно збільшився в 2017 році — на 22,4% у порівнянні з минулим роком. При цьому зростання українського експорту вперше за багато років випередило зростання німецького імпорту, що склало 21,9%. Найсильнішими драйверами для посилення українського експорту стали сільськогосподарські продукти, що продемонстрували приріст на 69%, металургійні вироби — на 57%, а також вироби хімічної промисловості — на 39%.
     
     В інших галузях українські виробники теж показали, що вони все успішніше розвивають торгові відносини з німецькими партнерами: статистика демонструє збільшення постачання електротехнічного обладнання на 23%, а металевих виробів на 19,5%. Українські виробники одягу наростили експорт своєї продукції до Німеччини на 17%, машин та устаткування на 16,5%, а харчової продукції на 14,5%. Постачальники для автомобільної промисловості в Україні, на діяльність яких значною мірою впливають іноземні інвестори, досягли збільшення експорту на 11%.
     
     Загалом, перше місце в експорті до Німеччини у 2017 році знову посіли постачальники для автомобільної промисловості — 22%. Це стало продовженням тенденції попереднього року, коли німецькі постачальники для автомобільної промисловості, що працюють в Україні, забезпечили значну частину українського експорту до Німеччини. Водночас виробники з українським капіталом швидко підтягуються: на другому місці в експорті до Німеччини сільськогосподарська продукції — 15%, далі за нею продукція металургії, швейної та харчової промисловості — 12,2%, 8% і 7% відповідно.
     
     За показниками німецького імпорту в Україну в 2017 році основні обсяги товарообігу припадають на транспортні засоби з приростом у 38,5% і машини та обладнання — 30%.
     
     «Українська економіка продовжує диверсифікуватись. З одного боку, дуже добре, що металургія повертає свої позиції, з іншого- варто відзначити, що українська легка промисловість з її якісними виробами забезпечує все більшу частку в німецько-українській зовнішній торгівлі», — констатує Андреас Лір, президент Німецько-Української промислово-торговельної палати.
     
     Позитивною ознакою розвитку німецько-української зовнішньої торгівлі є те, що з року в рік вона стає все більш збалансованою. «Якщо у 2012 році експорт з України до Німеччині становив лише 25% німецького імпорту, то у 2017 році цей показник вже досяг 51%. Україна надолужує у цьому відношенні, адже її експорт зростає швидше, ніж німецький імпорт», — додає Александер Маркус, голова правління Палати.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 620 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 18353
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика