Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України”: газової кризи в Україні не буде
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.09.2005 11:54


     У зв’язку із твердженнями голови фракції комуністів у Верховній Раді України Петра Симоненка щодо газової кризи, яка нібито загрожує Україні, висловленими 7 вересня 2005 року , НАК “Нафтогаз України” заявляє:
      Надходження та власний видобуток природного газу у повному обсязі забезпечить попит економіки та населення України.
     Згідно з планами, у 2005 році до ПСГ України буде закачано понад 15 млрд. куб. м природного газу, з яких ресурси НАК “Нафтогаз України” - 13,6 млрд. куб. м.
     Між НАК “Нафтогаз України” та ДК “Туркменгаз” укладені угоди на збільшення поставок природного газу у ІІ півріччі 2005 року . ВАТ “Газпром” вже передало Компанії в ПСГ України 2,55 млрд. куб. м. російського природного газу. Наявних ресурсів буде достатньо для повного забезпечення споживачів протягом осінньо-зимового періоду 2005-2006 років.
     Із зниженням температури зовнішнього повітря до –10°С –12°С вводитиметься погоджений з Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями та затверджений Мінпаливенерго графік переведення промислових підприємств та електростанцій на використання резервних видів палива (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.96 №1358). У разі необхідності будуть припинені й поставки газу на експорт.
      Щодо 2006 року, то на даний час законтрактовано надходження 39 млрд. куб. м. середньоазійського газу, що перевищує обсяги 2005 року.
     Україна також буде отримувати російський газ в якості оплати послуг з транзиту. Ведуться переговори з приводу підписання необхідних документів. Позиція України – дотримання домовленостей, зафіксованих у раніше укладених міжурядових угодах та довгостроковому Контракті між НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Газпром” про обсяги та умови транзиту російського природного газу територією України на період з 2003 по 2013 рік від 21.06.02 та доповненнях до нього.
     Таким чином, жодних передумов щодо тверджень та інсинуацій про нібито неминучу загрозу енергетичної кризи в Україні немає.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1209 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1787
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика