Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У 2017-му туристи збагатили Закарпаття на понад 2,9 млн гривень
Автор: Виктор Смирнов      Дата: 23.01.2018 18:33


     Протягом 2017 року до місцевих бюджетів Закарпатської області надійшло 2 млн 901 тис. грн туристичного збору. Ця сума збільшилась на 702 тис. грн у порівнянні з відповідним періодом 2016 року.
     Варто зазначити, що найбільше вказаного збору адміністровано в Мукачівській ОДПІ - понад 807 тис. грн; Ужгородській ОДПІ - понад 711 тис. грн; Виноградівській ОДПІ - більше 587 тис. грн.
     Працівники фіскальної служби переконані, що збільшення потоку туристів, які відвідують Закарпаття та сплачують туристичний збір, ставку якого встановлюють сільські, селищні та міські ради у розмірі від 0,5–1% до вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість), сприяє й розвитку бізнесу закарпатських суб’єктів господарювання. Адже, оплачуючи різні товари чи послуги, турист робить свою інвестицію у бізнес нашого регіону й наповнення бюджету.
     Зауважимо, що чинним законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору та його граничний розмір. Платниками туристичного збору, як встановлено ст. 268 Податкового кодексу, є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, котрі прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.
     За словами фахівців податкових органів ДФС, Закарпаття має великий туристичний потенціал і є привабливим регіоном для інвесторів. Вкрай важливо, щоб кошти, які вже надійшли й будуть надходити, використовувались місцевими радами для розвитку, як окремих населених пунктів, так і області в цілому. Адже розвинута інфраструктура та різноманітні атракції будуть сприяти не лише збільшенню потоку туристів, але й сприятимуть збагаченню бюджетів місцевих громад.


Автор: Виктор Смирнов прочтений: 924 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17719
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика