Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ціни на продовольство знизилися в грудні, але в середньому зросли за рік
Автор: Олег Баль      Дата: 11.01.2018 22:17


     Індекс продовольчих цін ФАО впав на 3,3 відсотка в грудні, але загалом у 2017 році він був на 8,2 вище ніж у 2016
     
     Світові ціни на продовольство знизилися в грудні, в основному, внаслідок різкого зниження цін на рослинні олії і молочну продукцію. Такі дані були опубліковані сьогодні у Індексі продовольчих цін ФАО.
     
     Індекс, який щомісяця відстежує зміни міжнародних цін на кошик основних продовольчих товарів, в грудні 2017 року знизився на 3,3 відсотка в порівнянні зі своїм значенням у листопаді і склав 169,8 пункту.
     
     Незважаючи на невелике зниження в кінці року, Індекс продовольчих цін ФАО склав в середньому 174,6 пункту в 2017 році, що на 8,2 відсотка вище ніж у 2016 році, і є найвищим середньорічним показником з 2014 року.
     
     Індекс цін ФАО на молочну продукцію знизився в грудні на 9,7 відсотка під впливом широкої експортної пропозиції і пасивного попиту, що зробило стримуючий вплив на міжнародні ціни на знежирене і незбиране сухе молоко, а також на сир і масло. Проте, субіндекс був на 31,5 відсотка вище в 2017 році в порівнянні з попереднім роком.
     
     Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 5,6 відсотка з листопада, оскільки ціни на пальмове масло впали на фоні зростаючих запасів в Малайзії та Індонезії. Це, в свою чергу, вплинуло на котирування соєвого масла. У 2017 році субіндекс був на 3 відсотки вищим, ніж у попередньому році.
     
     Індекс цін на цукор ФАО також знизився на 4,1 відсотка в порівнянні зі значенням у листопаді , що було обумовлено сезонними факторами і очікуваною надлишковою пропозицією в майбутньому році. Ціни на цукор впали на 11,2 відсотка в 2017 році в порівнянні з 2016 роком, головним чином внаслідок хороших врожаїв в Бразилії, яка є провідним світовим виробником цукру.
     
     Індекс цін на зернові ФАО залишався стабільним впродовж трьох місяців поспіль, при цьому міжнародні котирування на пшеницю слабшали, а ціни на кукурудзу і рис росли. Індекс був на 3,2 відсотка вищим в 2017 році в порівнянні з 2016 роком, але на 37 відсотків нижчим порівняно зі своїм рекордним показником у 2011 році.
     
     Індекс цін на м’ясо ФАО трохи знизився в грудні, при цьому стабільна пропозиція зниження світових цін на яловичину. За рік субіндекс зареєстрував 9-відсоткове збільшення у порівнянні з аналогічним показником 2016 року.


Автор: Олег Баль прочтений: 633 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17510
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика