Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Підсумки наради ДК “Газ України” за участю керівників підприємств з газопостачання і газифікації та результати розрахунків за спожитий у 2005 році газ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 29.07.2005 08:40


     21-22 липня у Тернополі відбулась нарада ДК «Газ України» з керівниками підприємств з газопостачання та газифікації, за участю представників місцевої облдержадміністрації й облради. Відкриваючи нараду, генеральний директор ДК “Газ України” Олександр Болкісєв зазначив, що основна мета даного заходу – обговорення нагальних питань роботи газових господарств.
     Протягом двох днів учасники наради розглянули широке коло проблем діяльності газових господарств. Це, зокрема, питання підготовки підприємств з газопостачання та газифікації до роботи в осінньо-зимовий період 2005-2006 років, стану та перспектив розвитку газотранспортної системи, розробки нормативних документів, що регламентують виробничу діяльність газових господарств, обліку природного газу, впровадження у системи газопостачання полімерних матеріалів, використання сучасних технологій і матеріалів у будівництві поліетиленових газопроводів тощо. Однією з основних і найактуальніших тем обговорення було обговорення нагальних проблем реалізації газу споживачам та стану розрахунків за спожитий у 2005 році природний газ.
     В ході наради було відзначено, що за 6 місяців поточного року ДК «Газ України» через підприємства з газифікації та газопостачання було поставлено 12,8 млрд. куб. м. природного газу, що на 1 млрд. куб. м. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальний рівень розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації за спожитий у січні-червні 2005 року природний газ в порівнянні з тим же періодом 2004 року зріс на 2% і склав 89%. Рівень розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації перед Компанією за газ для населення у поточному році склав 90,2%. Зокрема, високу ефективність співпраці з населенням показали підприємства «Черкасигаз» - 126,6%, «Рівнегаз» - 102,2%, «Хмельницьгаз» - 101,4%, «Лубнигаз» - 101,2%, «Маріупольгаз» - 99,3%, «Полтавагаз» - 97,2%, «Кременчукгаз» - 98%, «Харківгаз» - 98%, «Київоблгаз» - 99%, «Тернопільгаз» - 95%. Водночас вкрай незадовільну динаміку розрахунків за газ для населення демонструють «Донецькміськгаз» - 45,7%, «Коростишівгаз» - 60,7%, «Тисменицягаз» - 59,3%, «Шепетівкагаз» - 59,1%, «Севастопольгаз», - 64,6%. Заборгованість підприємств з газопостачання та газифікації перед ДК «Газ України» по розрахунках за газ за перше півріччя 2005 року складає 200 млн. грн. При цьому, борг даних компаній перед ДК «Газ України» за газ, спожитий у першому півріччі населенням складає 106,2 млн. грн.
      За газ для бюджетних установ підприємства з газопостачання та газифікації розрахувалися з ДК «Газ України» на 85,5%. Заборгованість за газ для даної категорії споживачів становить 14,7 млн. грн.
      На нараді також відзначався високий рівень заборгованості за газ для підприємств комунальної теплоенергетики – понад 250 млн. грн. Серед найбільших боржників - «Одесагаз» із боргом у 18,3 млн. грн.
     Понад 1 млрд. куб. м. природного газу на суму 381,2 млн. грн. було поставлено через підприємства з газопостачання та газифікації промисловим споживачам. Переважна більшість підприємств газовиків забезпечила 100-відсоткову оплату за поставки природного газу промисловості. Проте стан розрахунків за газ для промислових споживачів таких підприємств, як «Київгаз» - 92,5%, «Сумигаз» - 86%, «Харківміськгаз» - 82% учасниками наради було визнано незадовільним. Значну заборгованість за спожитий у минулі роки газ мають перед Компанією також «Вінницягаз», «Запоріжгаз», «Київгаз», «Харківміськгаз».
     Для підвищення дисципліни газопостачання та розрахунків за спожиті енергоносії, в цілому по Україні підприємствами з газопостачання та газифікації за перше півріччя поточного року від газопостачання було відключено 718 промислових підприємств, 754 котелень підприємств комунальної теплоенергетики, 2221 бюджетну організацію, 3567 госпрозрахункових підприємств комунально-побутової сфери.Лише за рахунок відключень злісних боржників у першому півріччі було вивільнено 132,3 млн. куб. м. природного газу.
      Підсумовуючи результати діяльності ДК “Газ України” у минулому році учасниками наради було відзначено, що 2004 рік став роком прориву у газифікації населених пунктів з впровадженням поліетиленових технологій. Із загального приросту газопроводів минулого року 72% (13 тис. км) складають поліетиленові трубопроводи. Власні потужності по виробництву поліетиленових газових труб мають підприємства “Тернопільгаз”, “Вінницягаз” та “Київоблгаз”.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1923 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1736
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика