Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

2018 рік має стати роком бюджетних авіаліній в Україні
Автор: Елена Рыбина      Дата: 30.12.2017 07:04


2018 рік має стати роком бюджетних авіаліній в Україні      Зростання авіаційного сектору за два останні роки склало близько 30%. Цьогоріч аеропорт «Львів» перетнув позначку в 1 мільйон пасажирів, аеропорт «Бориспіль» - в 10 мільйонів пасажирів за рік. Розпочато модернізацію регіональних аеропортів: Одесі, Чернівцям та Вінниці виділено 800 млн гривень на реконструкцію, що дозволить розширити географію польотів та в перспективі залучити лоукости до регіональних аеропортів. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Саме тому, за нашим глибоким переконанням, 2018 рік має стати роком розширення присутності бюджетних авіаліній в Україні».
     
     За його словами, збільшується кількість регулярних рейсів до/з України, що здійснюють лоукост-авіакомпаній та авіакомпанії зі змішаною моделлю ведення бізнесу (у 2017 році – працює 10 таких компаній). Якщо у 2015 році «low cost» авіакомпанії здійснювали польоти за 18 повітряними лініями, то у 2017 році кількість збільшилась у двічі - обслуговується 38 повітряних ліній.
     
     Кількість рейсів в ДП «Аеропорт «Львів» зросла у 2017 році на 37%, а пасажиропотік – майже на 50%. 1 грудня, Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького обслужив мільйонного пасажира у 2017 році. Останній раз мільйон пасажирів був у 1991 році.
     
     Аеропорт «Бориспіль» наростив кількість обслугованих пасажирів у 2017 році у порівнянні з 2015-м на 45%, пасажиропотік більше 10 млн у 2017 році і 5,5 млн у 2015-му.
     
     «Українці хочуть і можуть літати, і ми маємо дати їм таку можливість», - підкреслив Володимир Омелян.
     
     Міністр зазначив, що за співпраці Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури, міжнародних партнерів було підготовлено аналітику, яка чітко роз’яснює, як працюють бюджетні авіакомпанії в країнах ЄС, формат їх співпраці з аеропортами, прибутки для економіки України, а також вплив на розвиток туризму.
     
     «Якщо брати досвід ЄС, то з розширенням присутності бюджетних авіакомпаній обсяг авіаперевезень зріс на 230%, якщо порівнювати із 1992 роком (до 710 млн. пасажирів в 2016 році). Сегмент бюджетних авіаліній в ЄС - 234 млн. пасажирів (або 33% у відносних цифрах)», - пояснив очільник Міністерств.
     
     За його словами, частка бюджетних авіаліній в країнах із розвинутою туристичною інфраструктурою становить 43%-54%: «Бюджетні авіаперевезення становлять більш, ніж половину ринку пасажирських авіаперевезень, приміром, в Великій Британії - близько 54%, Іспанії - 55%, в Польщі - 55%».
     
     «Якщо говорити про Україну, то прихід нових бюджетних авіаліній на ринок України дозволить збільшити кількість пасажирів до 71 млн. вже у 2030 році. Також це має забезпечити має забезпечити стрімкий ріст щорічного пасажиропотоку в регіональних/місцевих аеропортах», - наголосив Володимир Омелян, - «Також це дасть понад 800 тис. нових робочих місць вже до 2030 року. Матимемо і позитивний вплив на ВВП: зростання до 65 млрд грн. у 2030 році, а саме: 16 млрд. - доходи аеропортів; 18 млрд. - від будівництва та підтримки аеропортів; 8 млрд принесе розвиток торгівлі; 22 млрд -туристична сфера».


Автор: Елена Рыбина прочтений: 862 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17344
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика