Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Експорт продуктів харчування українських виробників за 10 місяців 2017 р. зріс на 22%
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 29.12.2017 17:01


     Обсяг експорту готових харчових продуктів українських експортерів за 10 місяців 2017 р. зріс на 22% відносно аналогічного періоду минулого року.
     За даними аналітичного дослідження експертів Центру підтримки експорту при УСПП, експорт готових харчових продуктів українських виробників за 10 місяців 2017 р. зріс на 22% відносно показника аналогічного періоду минулого року і склав майже 2,3 млрд. дол. США. Основними експортними позиціями в сегменті експорту готових харчових продуктів стали залишки і відходи харчової промисловості (848 млн. дол.), цукор та кондитерські вироби за цукру (345 млн. дол.), тютюн та його промислові замінники (284 млн. дол.), готові продукти із зерна (249 млн. дол.), алкогольні і безалкогольні напої та оцет (169 млн. дол.).
     Коментуючи результати експорту готових харчових продуктів віце-президент УСПП, координатор Центру підтримки експорту при УСПП Денис Красніков, зазначив, що загалом зростання обсягів експорту саме готової продукції є позитивним трендом для країни. Адже йдеться про поставки готової продукції, що має більш високу додану вартість, ніж сировина. «Проте не варто перебільшувати експортні досягнення галузі -третина загального обсягу експорту прийшлася на макуху, по суті, сировинний товар», — зазначив Красніков.
     Найбільші темпи приросту за 10 місяців поточного року продемонстрували цукор та кондвироби (64%), готові продукти із зерна (49%), алкогольні і безалкогольні напої та оцет (31%). Помірним але позитивним трендом став приріст експорту продуктів з м’яса та риби — на 10%, при тому, що у грошовому вимірі загальний експорт по цій позиції поки що знаходиться на досить невеликій позначці у 12 млн. дол.
     «За 10 місяців цього року експорт склав майже 2,3 млрд. доларів США, — зазначають у дослідженні експерти Центру, — Проте позитивна динаміка зростання експорту вітчизняних товарів говорить про те, що експорт готової продукції в 2017 році сягне 2,4 -2,6 млрд. дол.».
     За даними дослідження, ключовими товарами вітчизняного експорту готової продукції стали макуха (33% всього експорту), цукор та вироби з нього (10%), цигарки (10%), алкогольні та безалкогольні напої (8%), продукти переробки овочів (6%), шоколад (5%) Експорт вітчизняної продукції протягом 10 місяців 2017 року здійснювався в 174 країни світу.
     За словами Дениса Краснікова, подальше збільшення експорту готових продуктів харчування можливе за умови ефективного діалогу з іноземними партнерами — західними рітейлерами для продажу українських продуктів в європейських супермаркетах. За даними Центру найбільшим попитом іноземних торговельних мереж стабільно користуються томатні пасти та кетчупи, натуральні соки, бутильована олія, цукор, мед та кондитерські вироби тощо. І сьогодні Центр активно співпрацює з іспанськими, фінськими, італійськими французькими мережами супермаркетів з метою


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 820 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17320
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика