Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

З 1 січня 2018 року в Україні вступають в силу нові вимоги до виробів з какао та шоколаду
Автор: Виктор Смирнов      Дата: 20.12.2017 13:25


     Наказ Мінагрополітики №157 - це не лише наш черговий крок в процесі адаптації українського законодавства в галузі безпечності та якості продуктів харчування до європейських стандартів. Це досить важливий документ, який вводить в дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду та какао. Вони надають споживачу вищий рівень поінформованості та впевненості у високій якості продукту, який вони купують.
     Про це заявила заступник Міністра аграрної політки та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час інформаційного заходу для журналістів щодо виконання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною в 2017 році та запровадження європейських вимог до продуктів з какао та шоколаду.
     «Ми вже досить активно експортуємо шоколад та вироби з нього до країн ЄС. Лише за січень-жовтень поточного року збільшився експорт на 35%, порівняно з 2016 роком. та становив $ 25,3 млн. Це для мене показних переорієнтації нашого експорту на нові ринки за останні два роки. Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном»,- наголосила заступник Міністра Ольга Трофімцева.
     Вона розповіла, що європейські вимоги розповсюджуються на всі види шоколадних виробів. «Наприклад, в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному- понад 25%, та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14%- молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних конфет та інших продуктів з використанням шоколаду»,-відмітила Ольга Трофімцева.
     Також вона підкреслила, що в разі невідповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатись «шоколадом» або «шоколадним». А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».
     «Для нас важливий комплексний підхід до питань управління безпечністю та якістю продуктів харчування, тому я б хотіла наголосити на тому що даний наказ, як і наказ щодо вимог до меду, наприклад, будуть ефективно імплементовані разом з положеннями Закону 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин»,-резюмувала заступник Міністра з питань євроінтеграції.


Автор: Виктор Смирнов прочтений: 1001 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17149
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика