Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Селяни об'єднуються, бо вже – «припекло»!
Автор: Сергей Любченко      Дата: 13.12.2017 21:07


     Селяни об'єднуються, бо вже – «припекло»!
     Чого найбільше бояться доморощені олігархи, які шматують на шматки нашу неньку-Україну? Правильно :вони бояться об'єднання людей, які ще не розучилися тверезо мислити і приймати самостійні рішення! Олігархам сьогодні непереливки : 13 грудня 2017 року у столичному готелі «Київ» відбулося об'єднання п'яти громадських організацій, що працюють у сфері АПК. Віднині маємо потужну громадську спілку «Всеукраїнський аграрний форум». Його лідери пообіцяли з трибуни форуму : не дамо ненажерам - олігархам вкрасти в українського селянина його останній скарб - нашу рідну землю! Журналісти лише «за» таке колективне рішення. Разом ми — сила!
     А тепер – по суті. Засновниками громадської спілки «Всеукраїнський аграрний форум» (ВАФ) стали громадський союз «Аграрний союз України», Всеукраїнське громадське об'єднання «Українська аграрна конфедерація», Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада» та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад. Презентація новоутвореної громадської спілки відбулася 13 грудня 2017 року.
     «Ми формалізували інструмент, який по суті існував уже давно. Тепер Всеукраїнський аграрний форум зареєстрований як юридична особа, громадська спілка, що об’єднує під своїм дахом п’ять аграрних асоціацій, але відкрита до вступу нових членів. Ми будемо відстоювати спільну позицію аграріїв в роботі з парламентарями та урядовцями, писати відповідні законопроекти, пропонувати правки в нормативну базу. Ми готові стукати в усі двері й протестувати, якщо нас не чутимуть», - сказала Марія Дідух, директор ГС «Всеукраїнський аграрний форум».
     Одне з перших рішень ВАФ – підписати разом з депутатами Верховної Ради меморандум про розвиток і реформування аграрного сектору, який закріпить напрямки розвитку АПК, зокрема позиції щодо державної підтримки, факторів виробництва, цінового регулювання тощо. На думку засновників Всеукраїнського аграрного форуму, такий документ служитиме інструментом захисту бізнесу від ухвалення парламентарями шкідливих для його діяльності законів та норм.
     Як зазначив заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Михайло Соколов, першим пунктом меморандуму є внесення змін до бюджету-2018 і Податкового кодексу, що скасують згубні норми, ухвалені 7 грудня. Зокрема, аграрії вимагатимуть скасувати поправку про відміну відшкодування ПДВ при експорті олійних культур, яка у випадку вступу в силу призведе до прямих втрати виробників у сумі 10 млрд грн. Крім того, сільгоспвиробники наполягатимуть на збереженні квазі-акумуляції ПДВ на рівні не менше 4 млрд грн.
     «Ми запропонуємо політичним парламентським партіям підписати меморандум, в якому викладемо вимоги агросектору щодо регулювання сільського господарства і необхідних законів. Ми поінформуємо всіх наших учасників, всіх аграріїв про те, що визначені політсили підписали або не підписали цей документ, що вони відповідно погоджуються або відмовляються підтримувати аграрну галузь. Нехай депутати самі обирають: вони за олігархічні змови або за те, щоб наш аграрний сектор розвивався чесно і прозоро», - сказав Михайло Соколов.
     Крім того, в планах Всеукраїнського аграрного форуму стати асоційованим членом Copa-Cogeca – об’єднання спілок фермерів та сільськогосподарських кооперативів ЄС, яке є найпотужнішим представником інтересів європейських аграріїв. Учасники ВАФ переконані, що участь України в такій організації підвищить статус українського аграрія в Євросоюзі і допоможе в імплементації норм європейських стандартів та підходів до виробництва в нашій країні.
     Як повідомив керівник проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» Фолькер Зассе, Німеччина цілковито поділяє такі погляди українських аграріїв: «Проект створення «парасолькової» аграрної асоціації ми підтримуємо вже два роки. Така спільна організація набагато краще допоможе представляти спільні інтереси всього аграрного сектору в рамках держави та делегувати їх на міжнародний рівень, наприклад, в Європейському Союзі чи в рамках організації Сopa Сogeca. І якщо у кожного представника аграрного сектору є свої специфічні цілі, то нова організація створена захищати саме спільні інтереси».
     Тарас Висоцький, генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», зазначив, що Всеукраїнський аграрний форум дозволить підняти захист інтересів агросектору на новий щабель на національному та міжнародному рівні: «Перша і пріоритетна ціль створення Всеукраїнського аграрного форуму - формування єдиного міжнародного голосу аграрного сектору України. Це звичайна світова практика, коли країна в міжнародних об’єднаннях представлена єдиним фронтом. Історично в нашому сільському господарстві є різні сегменти сектору, які представляють різні асоціації, але коли це необхідно, ми можемо об’єднатися для формування спільної позиції. Друга ціль створення ВАФ - комунікація з державою. Формування єдиного голосу сектору підсилює нас і збільшує шанси на захищення інтересів аграріїв як на національному рівні, так і на міжнародному».
     Всі п'ять громадських організацій - співзасновників є членами правління ВАФ і мають повну господарську та фінансову самостійність. Передбачається, що з часом кількість асоціацій і суб'єктів господарської діяльності, які увійдуть до складу ВАФ, буде збільшуватися, оскільки Спілка є вільною для вступу нових учасників (рішення про прийняття до ВАФ приймається простою більшістю голосів членів правління; учасниками ВАФ можуть бути фізичні та юридичні особи, зареєстровані на території України або за її межами).
     Шляхом заснування ВАФ сільськогосподарські об’єднання України створили потужний інструмент, що відстоюватиме інтереси аграрних товаровиробників в органах влади, сприятиме виробничому та соціальному розвитку учасників, формуватиме сприятливу нормативно-правову базу для роботи аграрного сектора і харчової промисловості, служитиме платформою для обміну інформацією та знаннями, сприятиме виходу членів на зарубіжні ринки та встановленню ділових зовнішньоекономічних зв'язків.
     «Поки це тільки перший крок, але я глибоко впевнена, що ми повинні діяти як єдина сила, відстоюючи свої інтереси на регіональному і глобальному рівні, адже саме в об'єднанні зусиль максимально широкого кола представників аграрного сектора наша міць і наша конкурентна перевага», - підсумувала директор ГС «Всеукраїнський аграрний форум» Марія Дідух.
     Сергій Любченко, Сергій Комісаров.
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1066 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17030
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика