Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Одеській залізниці – 152 роки!
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 07.12.2017 18:32


Одеській залізниці – 152 роки!      4 грудня, Одеська залізниця відзначає 152-річчя з Дня початку регулярного руху поїздів на першій збудованій залізничній ділянці регіону – Одеса – Балта.
     Будівництво ділянки Одеса – Балта із відгалуженням від станції Роздільна до станції Кучурган розпочалося 4 травня 1863 року. Тоді під керівництвом барона К.К. Унгерн-Штернберг чотири роти штрафників разом з військовими будівельниками, що були залучені до виробництва земельних робіт, на одеській Молдаванці розпочали будівництво першої у Північному Причорномор’ї залізниці.
     Через 2,5 роки будівельні роботи було завершено – й 3 грудня 1865 року два поїзди (один з Одеси, другий з Балти) вирушили назустріч один одному. У той же день представники міста Балта заявили про перші заявки на відправлення вантажу у 8 вагона на 4 грудня та на наступні дні. Це повідомлення стало ключовим в рішення відкрити регулярний рух поїздів по новій магістралі.
     Так, 4 грудня 1865 року залізнична колія у 220 верст була введена в експлуатацію. Загальна вартість будівництва цієї дільники на той час становила 16 млн. 425 тис. рублів.
     Сьогодні вже регіональна філія «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» – це один з лідерів на ринку транспортно-логістичних послуг. В межах філії здійснює підприємницьку діяльність понад 4,4 тис. фірм і компаній (з них понад 1 тис. на постійній основі), обслуговується 9 морські, 3 річні та 1 приватний морський порт, а також міжнародна поромна переправа. Щороку тут перевозиться 165 млн. тонн вантажів різної номенклатури, навантажується майже 30 млн. тонн вантажів й вивантажується приблизно 1,5 млн. вагонів.
     Крім того, Одеська магістраль поєднує близько 300 населених пунктів Південної та Центральної України та обслуговує близько 15 млн. пасажирів щорічно.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 868 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16914
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика