Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Без вірного друга велика туга…
Автор: Сергей Любченко      Дата: 01.12.2017 21:11


     
     
     Хто свариться із добрими сусідами або справжніми друзями? Тільки дурень!!! Адже сусіди і друзі (як правило) — назавжди! Зайвий раз пересвідчився у цьому, коли разом із іншими журналістами взяв участь у експертних безпекових дебатах «Prism Security Debates». Дискутували цього разу відомі закордонні і українські політики, аналітики, дипломати і журналісти на тему «В4+Україна : сваримося чи співпрацюємо?»
     Гірко це усвідомлювати, але доморошені «мудреці» у вищих ешелонах нашої влади своїми недалекоглядними діями протягом лише одного 2017 року встигли «побити горщики» із Угорщиною та Польщею. А ці країни (до недавньої пори!) стояли за Україну горою! Про щоб не йшла мова чи у Брюселі, чи у Вашингтоні!
     Отже, Угорщина і Польща – у мінусі. А хто залишиться у плюсі? І що далі? Хочеться спитати у наших швидких на прийняття ірраціональних рішень можновладців : «Чим ви думаєте,панове, коли починаєте дратувати сусідів? Головою? Чи, можливо, іншим місцем вашого вгодованого тіла? Невже у ваших рідних селах батьки не вчили вас у дитинстві ставитися до сусідів і друзів чемно і доброзичливо? Щоб потім , чухаючи потилицю (всю у гулях і синцях), не питати у людей мудрих і далекоглядних : «ЗА ЩО!?!»
      Ну, а тепер пряма мова одного із учасників дуже цікавої і пізнавальної дискусії, яка майже три години тривала у конференц-залі «Майдан» столичного готелю «Інтерконтиненталь».
     - У наш досить непростий для Європи час «Вишеградська четвірка» була і залишається ефективним форматом співпраці Польщі, Угорщини, Чехії і Словаччини. І ця співпраця триває з 1991 року й по наш час, - сказав під час проведення експертних безпекових дебатів «Prism Security Debates» на тему «В4+Україна: сваримось чи співпрацюємо?» експерт Центру східноєвропейських досліджень (Польща) Тадеуш Іванський. – «Питання ролі і місця у Європі Західних Балкан і України є важливим для керівників країн В4. Але треба розуміти : це питання (все ж таки!) є для них ДРУГОРЯДНИМ. Це лише десять відсотків від активності «Вишеградської четвірки», коли йдеться про головні зовнішньо - політичні пріоритети цих країн. Тим не менше, мені здається, що Україні варто співпрацювати із лідерами «Вишеградської четвірки». Адже коли ці чотири європейські держави виступають разом, так би мовити, єдиним фронтом, вони є більш рішучими і наполегливими у досягненні поставленої мети. І головне : разом вони здатні приймати більш рішучі заяви, ніж тоді, коли діють поодинці. Як приклад - заяви країн В4 щодо Російської Федерації, коли йдеться про агресію Росії у відношенні до України», - наголосив під час виступу Тадеуш Іванський.
     На думку відомого польського експерта, водночас, еластична формула В4 не передбачає стовідсоткової координації позицій Польщі, Угорщини, Чехії і Словаччини у всіх сегментах політичного і економічного життя. Але - лише у тих сегментах, які ці країни вважають корисними, коли ця позиція була попередньо узгоджена.
     « Отже, у деяких (а насправді – у багатьох) питаннях нині не можна говорити про політику «Вишеградської четвірки». Такої політики просто немає. І далеко не у всіх питаннях вона узгоджується взагалі. Дуже гарний приклад – це реакція на прийняття Закону про освіту в Україні. Реакція на цей закон не координувалася в рамках «Вишеградської четвірки». Угорщина реагувала найжорстокіше, Польща – м’якіше, а Словаччина і Чехія взагалі на це не звернули уваги,» - наголосив експерт Центру східноєвропейських досліджень (Польща) Тадеуш Іванський.
     «Ну, і які висновок ми можемо зробити із цього?» - запитаєте ви. Відповідаю по суті, без евфімізмів : висновок лежить на поверхні. І зводиться до простої народної мудрості : «Без вірного друга велика туга.» Шкода, що цю прописну істину не розуміють українські «рішали» на владному Олімпі…
     А дарма : адже людина без друзів — що дерево без коріння. Але у нашому конкретному випадку йдеться не просто про дружбу між окремими людьми, а про дружбу між впливовими європейськими ДЕРЖАВАМИ! Невже це і справді вам незрозуміло, панове українські політики?!?
     
     Сергій Любченко
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1044 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16811
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика