Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Швейцарія стала лідером за підсумками декларування ТЦО
Автор: Евгений Погребняк      Дата: 30.11.2017 12:06


     До Офісу великих платників податків ДФС подано 1 240 звітів про контрольовані операції за 2016 рік, що становить 44% загальної кількості звітів у межах України, що на 23% більше, ніж торік. Про це повідомив начальник Офісу великих платників податків ДФС Євген Бамбізов.
     
     За його словами, за вартістю контрольовані операції великих платників податків складають близько 95% загальноукраїнського показника, а це — 2,4 трлн грн.
     
     «На сьогоднішній день трансфертне ціноутворення є важливим елементом податкового контролю за повнотою сплати податку на прибуток і має, безумовно, позитивний ефект для держбюджету та є ефективною перепоною перенесення точки прибутку в країни з пільговим оподаткуванням», — зазначив Євген Бамбізов.
     
     У своїх звітах великі платники задекларували взаємовідносини з нерезидентами з 96 країн і територій.
     
     У структурі контрольованих операцій (без врахування операцій банківських установ) переважають товарні експортно-імпортні операції (80%). 11% контрольованих операцій припадає на послуги; 9% — на фінансові та інші операції. Лідерами серед країн-партнерів стали Швейцарія (32%), Кіпр (9%) та Росія (7%).
     
     Також очільник Офісу великих платників податків ДФС повідомив, що протягом 2017 року великі платники самостійно збільшили фінансовий результат до оподаткування на 2,7 млрд грн та додатково сплатили близько 300 млн грн податку. Крім того, за результатами контрольно-перевірочної роботи до бюджету України надійшло 64,2 млн грн податку на прибуток та 34,9 млн грн штрафних санкцій за порушення встановлених норм Податкового кодексу України, пов’язаних з трансфертним ціноутворенням.
     
     "Ми проводимо роз’яснювальну роботу з платниками податків, які здійснюють господарські операції з нерезидентами, щодо оцінки окремих операцій на відповідність критеріям контрольованих, щоб не допускати порушень, адже наше завдання — не нарахування штрафів, а контроль за дотриманням законодавства. Тому ми визначаємо відповідність таких операцій принципу «витягнутої руки» (зокрема, співставляємо операції з непов’язаними контрагентами, цінові параметри укладених угод з біржовими коливаннями на світових ринках) та активно працюємо з платниками",- підкреслив Євген Бамбізов.
     
     


Автор: Евгений Погребняк прочтений: 989 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16772
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика