Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Податки в Україні : не все так жахливо…
Автор: Сергей Любченко      Дата: 21.11.2017 20:15


     
     Від слова «податки» багато хто із наших співвітчизників просто шаленіє : «Та скільки ж можна їх платити?!? І для чого? Через ці податки незабаром весь бізнес в Україні «загнеться»! Але не варто поспішати із висновками, панове. Як виявляється, є в світі країни, де податки ще «крутіші» за наші. І нічого – ці держави не тупцюють на місці (як наша багатостраждальна Україна), а впевнено дивляться у майбутнє. І нам не треба нарікати на долю. А краще – інтенсивніше працювати і чесно платити податки. Так усім буде краще : і підприємцям, і державі і простим громадянам. Саме про це йшлося під час прес-заходу, який для журналістів організувала компанія PwC Україна, спільно з Американською торговельною палатою в Україні. Наша зустріч була присвячена презентації результатів позиції України у всесвітньому рейтингу, який оцінює простоту сплати податків (за результатами глобального дослідження Групи Світового Банку та PwC в 190 країнах). Керуючий партнер PwC Україна РІЧАРД Поллард, Партнер PwC Україна В'ЯЧЕСЛАВ ВЛАСОВ, Радник Міністра фінансів України, Радник PwC Україна ОЛЕНА МАКЄЄВА, а також Віце-президент Американської торговельної палати в Україні ТЕТЯНА ПРОКОПЧУК детально розказали журналістам про позиції нашої держави у рейтингу Paying Taxes. Для нефахівців : рейтинг Paying Taxes – це щорічне дослідження мережі фірм PwC і групи Світового Банку, яке проводиться починаючи з 2006 року, із метою оцінки простоти сплати податків у 190 країнах світу. Важливо знати, що країни ранжуються за показником легкості сплати податків із 1-го по 190-е місця. 1-е місце – найкращий (тобто найбільш високий) рейтинг.
     Організатори прес-заходу повідомили : протягом одного року Україна піднялася з 84-го на 43-е місце в рейтингу простоти сплати податків! У це важко повірити,але факти – річ вперта. І з ними не посперечаєшся.
     А тепер кілька цифр для порівняння : серед країн, які оцінювалися на простоту сплати податків, у рейтингу Молдова посіла 32-е , Румунія - 42-е , Словаччина - 49-е , Польща - 51-е , Росія - 52-е, Болгарія - 90-е, а Білорусь - 38-е місце. Так що не все так погано у нашому спільному домі, друзі! Реформи, хоч і не дуже популярні, змушують українських підприємців вести бізнес по-новому. В сенсі - чесно платити податки. Прикметно, що PwС проводила дослідження серед компаній, у яких 100% українські акціонери, як мінімум 31 млн. грн річний дохід, щонайменше 60 співробітників і при цьому вони не займаються експортом товарів і послуг.
      За оцінкою аналітиків PwC, середня ефективна ставка податків від прибутку до оподаткування податком становить 37,8%, тоді як у ЄС вона становить 39,6%, а в середньому по світу - 40,5%.
      Кількість податкових платежів в Україні становить 5, у ЄС - 12, у Східній Європі і Центральній Азії - 16,2, у світі - 24.
      Час на підготовку для відшкодування ПДВ (не експорт, у годинах) в Україні становить 16 год., у ЄС - 7,1 год., по Східній Європі і Центральній Азії - 16,8 год., у світі - 18,4 год.
      Експерти з PwС розповіли учасникам прес-заходу, що в майбутньому на позицію України в цьому рейтингу може мати позитивний вплив кілька важливих факторів : скорочення часу на облік податку на прибуток за рахунок дедалі більшого звикання компаній до правил обліку, а також скорочення термінів отримання бюджетного відшкодування ПДВ у зв'язку з усе більшою автоматизацією цього процесу.
      Це – плюси. Але є і мінуси. Негативно на позиціях України у рейтингу може позначитися збільшення ефективної ставки ЄСВ у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн і, як наслідок, до зростання мінімальної бази оподаткування.
     Сергій Любченко.
     
     
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1134 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16619
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика