Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Для пасажирів відкриваються нові залізничні маршрути з Одеси
Автор: Александр Михайленко      Дата: 07.11.2017 16:26


     30 жовтня на першій платформі залізничного вокзалу станції Одеса-Головна відбулася урочиста зустріч першого рейсу нічного поїзда №12/11 Львів – Одеса. Особливістю даного поїду є те, що він сформований з вагонів, побудованих українським виробником цього року.
     О 8:35 до Одеси прибули перші пасажири, які скористалися послугами першого рейсу нічного експресу зі Львова.
     «Поїзд складається з 10 вагонів. Загалом у поїзді передбачено 348 місць, на вибір пасажирів 8 купейних та 2 вагони СВ. Ці вагони обладнанні вакуумними туалетами, оновленими системами кондиціонування та опалення, є кава-машини», – розповів представник філії «Пасажирська компанія» Іван Карпяк, який особисто протестував комфорт та зручність нового рухомого складу.
     Нічний експрес №12/11 сполученням Львів – Одеса курсуватиме через день (у листопаді: зі Львова – по парних числах місяця, з Одеси – по непарних). Зі Львова поїзд відправлятиметься о 22:15. В Одесу прибуватиме о 08:35. З Одеси до Львова поїзд №11/12 вирушатиме о 21:55 та прибуватиме до Львова о 07:55. На шляху прямування передбачені зупинки на станціях Тернопіль, Хмельницький, Жмеринка, Подільськ. Повну відстань від Львова до Одеси нічний експрес №12/11 долатиме за 10 годин 20 хвилин. Час подорожі на зворотному шляху становитиме 10 годин.
     Окрім цього, головний інженер – перший заступник директора регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Павло Чекалов анонсував з переходу на новий графік руху, з 10 грудня, запуск двогрупного пасажирського поїзду з Одеси до Перемишля (Польща) та Яремчі з розчепленням у Львові. «Взимку пасажири з Одеси зможуть без пересадок добратися до українських популярних гірськолижних курортів Яремче, Буковель, а також до Євросоюзу», – додав він.
     Поїзд №36/26-35/25 сполученням Одеса – Яремче, Перемишль курсуватиме щоденно. З Одеси поїзд вирушатиме о 18:26 і прибуватиме наступного дня до Яремчі об 11:36, до Перемишля о 9:45. З Перемишля до Одеси новий поїзд відправлятиметься о 18:09 за місцевим часом, а з Яремчі о 18:52 та прибуватиме до Одеси о 11:15 наступного дня. На шляху прямування передбачені зупинки у Львові, Тернополі, Хмельницькому, Жмеринці, Красному, Рудниці, Вапнярці та інших станціях.
     Крім того, як зазначив Павло Чекалов, у перспективі на період літніх перевезень у наступному році передбачається розвиток Білгород-Дністровського напрямку. Якщо у 2016 році почав курсувати поїзд №148/147 Київ – Ізмаїл, у поточному році були додані поїзди з Києва, Житомира та Чернігова до Білгород-Дністровського, то в 2018 році планується з’єднати прямим залізничним сполученням Білгород-Дністровський з іншими українськими містами.
     «На сьогоднішній день Одеська залізниця розглядає можливість реконструкції станції Білгород-Дністровський для того, щоб була можливість збільшити кількість поїздів, що прямуватимуть до Білгород-Дністровського через Одесу. Ми прагнемо збільшити маршрути прямих рейсів», – зазначив він.
     Загалом у цьому році ПАТ «Укрзалізниця» придбає в українського виробника 50 нових пасажирських вагонів. Так, на початку року завод-виробник передав в експлуатацію компанії 12 вагонів, ще 20 вагонів поставлено вже цієї осені, решта – до кінця року. Ці нові вагони сформують нові поїзди в новому графіку руху. Планується запуск нічного експресу Харків – Одеса, який курсуватиме через день, та Київ – Запоріжжя.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 602 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16395
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика