Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Міненерговугілля окреслило напрямки співпраці з КНР в атомно-промисловому комплексі
Автор: Олег Баль      Дата: 02.11.2017 15:07


Міненерговугілля окреслило напрямки співпраці з КНР в атомно-промисловому комплексі      У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулась зустріч із представниками енергетичного сектору КНР, Китайським агентством з атомної енергії (CAEA).
     
     Під час зустрічі, яку провів Міністр Ігор Насалик, обговорено питання співпраці в ядерній енергетиці та атомно-промисловому комплексі.
     
     Міністр Ігор Насалик зазначив, що Президентом України визначено розширення співпраці з Китайською Народною Республікою як стратегічне завдання. Тому Міненерговугілля розглядає співробітництво у сфері розвитку атомно-промислового комплексу як перспективне та вигідне і для України, і для Китайської Народної Республіки. Також поінформував про можливості паливно-енергетичного комплексу України для залучення інвестицій. Зокрема, перспективним, за його словами, є проект добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС та участь у реалізації проекту «Енергетичний міст «Україна-ЄС» на основі державно-приватного партнерства.
     
     Ігор Насалик також зазначив, що відповідно до Концепції державної цільової програми розвитку підприємств атомно-промислового комплексу на період до 2020 року передбачено реалізацію проекту будівництва заводу з виробництва ядерного палива.
     
     У цьому контексті Міністр відзначив, що українська сторона зацікавлена і готова співпрацювати з китайськими компаніями щодо організації взаємовигідного виробництва тепловиділяючих збірок (ТВЗ) для задоволення потреб українських АЕС. Крім того, пріоритетним є завдання щодо збільшення видобутку урану. «У нас широкий спектр можливостей для спільної реалізації проектів», - наголосив Ігор Насалик.
     
     Окремо Міністр зупинився на питанні зберігання відпрацьованого ядерного палива. «Ми почали велику роботу з будівництва ЦСВЯП. Нас цікавить у тому числі китайський досвід збереження ядерних матеріалів», - наголосив Міністр.
     
     У ході зустрічі обговорили співробітництво підприємства ДП «НАЕК «Енергоатом» з КНР у галузі ядерної енергетики . Можливими напрямками співробітництва є будівництво нових енергоблоків АЕС в Україні, підготовка та перепідготовка персоналу, експлуатація та технічне обслуговування АЕС, науково-технічне співробітництво у сфері мирного використання ядерної енергії тощо.
     
     Китайська сторона поінформувала про можливості китайських компаній щодо залучення інвестицій в енергетичний комплекс України. Зокрема, йшлося про досвід з видобування урану, будівництва енергоблоків АЕС, залучення нових китайських технологій тощо.
     
     Сторони домовились створити спільну робочу групу для опрацювання та підготовки пропозицій стосовно укладення міжурядової угоди у сфері використання ядерної енергії та рамкових документів, необхідних для взаємовигідної співпраці між українськими та китайськими партнерами.
     
     «Міністерство забезпечить комфортні умови для ділових партнерських відносин»,- підсумував Міністр Ігор Насалик.
     
     


Автор: Олег Баль прочтений: 675 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16309
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика