Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Британо-Украинская торговая палата, в течение недели с 30-го октября по 3-го ноября 2017 организует мероприятия, посвященные украинскому импрессионизму
Автор: Елена Рыбина      Дата: 28.10.2017 18:25


Британо-Украинская торговая палата, в течение недели с 30-го октября по 3-го ноября 2017 организует мероприятия, посвященные украинскому импрессионизму      Професор Джеймс Рубін, один з провідних світових експертів з імпресіонізму (CV додається), виступатиме з лекціями у провідних університетах України, та на прийняттях у Національних Художніх Музеях у Львові, Києві та Харкові.
     
     Професор Джеймс Генрі Рубін є одним з провідних світових фахівців у галузі історії, теорії та критики європейського мистецтва XIX століття, особливо у Франції. Його інтереси є міждисциплінарними, з особливою увагою до історії культури, мистецтва та політики, а також мистецтва та філософії. Джеймс є автором тридцяти книг, опублікував понад шістдесят статей та нарисів з предметів, починаючи з вісімнадцятого століття до теперішнього часу. Він виступив з багатьма публічними лекціями у Північній Америці, Західній та Східній Європі та Азії.
     
     Ці заходи буде проведено 30 жовтня у Львові, 31 жовтня - 1 листопада у Києві і 2-3 листопада у Харкові.
     
     Основними темами висвітлення професором Рубіним будуть "Як читати імпресіонізм" та "Український художник Михайло Ткаченко, один з найкращих імпресіоністів XIX – початку .XX ст в Парижі."
     
     Ткаченко працював як імпресіоніст у Парижі одночасно з Моне, Мане та Піссарро. У 1892 р. дві його картини були подаровані російським монархом президенту Франції під час його офіційного візиту до Парижу, а газета Фігаро, провідна французька газета, тоді, як і тепер, описала Ткаченка, як одного з видатних імпресіоністів. У 90-х роках він двічі мав персональні виставки в Гран-Пале (найкращий художній виставковий зал в Парижі) і був двічі відзначений золотими медалями за найкращі картини на щорічних Паризьких виставках. На жаль, після того, як Ткаченко помер у Харкові у 1916 році, він значною мірою був забутий французькими істориками мистецтва а радянські історики також видалили його ім’я через те, що він був улюбленим художником царя. Ми хочемо відновити репутацію Ткаченка як одного з видатних імпресіоністів, та підкреслити його українське коріння.
     
     Професор Рубін погодився працювати над створенням оригінального каталогу робіт Ткаченка, і ми співпрацюємо з провідним аукціонним домом "Корнерс", щоб разом із професором Рубіном видати друге видання книги про Ткаченка, цього разу англійською та українською мовами. Ми маємо намір використовувати ці матеріали для великих виставок Ткаченка, заплановано провести у Києві, Лондоні, Парижі, Нью-Йорку, Чикаго та Торонто.
     
     Відновлення міжнародної репутації Ткаченка має величезний потенціал для привернення уваги до українського мистецтва, для всебічного зацікавлення Україною, як брендом.
     
     Цей проект, також, приверне увагу до Харкова, як до музейного та культурного центру (як це сталось, наприклад, із Глазго та Ліверпулем), тим більше, що в Харківському художньому зберігається більш ніж 20 великих картин та 70 малюнків, малих картин та інших матеріалів Михайла Ткаченка, - найбільша з колекцій його мистецтва.


Автор: Елена Рыбина прочтений: 959 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16247
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика