Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У трьох регіонах України розпочнуться пілотні проекти смарт-спеціалізації промисловості
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 27.10.2017 18:32


     26 жовтня, відбулася зустріч щодо запровадження стратегії смарт-спеціалізації для національної промисловості України, у якій взяли участь представники ЄС і перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
     
     Смарт-спеціалізація промисловості – це підхід Європейського Союзу до виявлення унікальних функцій і активів кожної країни і регіону, підкреслення конкурентних переваг промисловості кожного регіону і зосередження уваги регіональних партнерів на баченні майбутніх досягнень. Смарт-спеціалізація має вирішальне значення для фактичної ефективності інвестицій в інновації в промисловості. Разом з розвитком підприємництва і кластерної структури промисловості вона є частиною економічної децентралізації України відповідно до Нової індустріальної політики, яку Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів презентував у вересні.
     
     Запровадження смарт-спеціалізації промисловості розпочнеться з пілотного проекту у трьох регіонах. Результати пілоту будуть проаналізовані і використані для масштабування проекту на інші регіони
     
     “Ми усвідомлюємо, що смарт-спеціалізація - це одне з рішень, які допоможуть трансформувати українські індустрії. Це також ключова частина зусиль Європи, допомогти українським регіонам вийти з економічної рецесії, яку спричинила російська агресія”, - зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.
     
     Стратегія смарт-спеціалізації вже давно і ефективно використовується у Європейському Союзі. Тому разом з Офісом реформ Кабінету Міністрів України допомагатиме її впроваджувати в Україні Спільний дослідницький центр при Єврокомісії.
     
     “Смарт-спеціалізацію у ЄС використовують, наприклад, для електромобілів. Немає місця, де вони виготовляються повністю, натомість різні регіони виробляють різні частини, потім їх збирають. Це дуже добре працює для нашої економіки має допомогти Україні. Запровадження смарт-спеціалізації в Україні також передбачає реєстрацію на Smart Spesialisation Platform і дозволить користуватися всіма її перевагами”, - зазначила під час своєї доповіді Моніка Матусяк, голова місії Спільного дослідницького центру в Україні.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 911 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16219
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика