Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Одним із пріоритетів діяльності лісгоспів є розвиток рекреації та лісового туризму
Автор: Владимир Морозов      Дата: 25.10.2017 16:21


Одним із пріоритетів діяльності лісгоспів є розвиток рекреації та лісового туризму      Розвиток рекреаційних пунктів та лісового туризму є одним з пріоритетних напрямків роботи лісівників. На сьогодні в системі Державного агентства лісових ресурсів України діє майже 700 рекреаційних об’єктів на площі майже 100 га. Зокрема, за 9 місяців 2017 року було створено більше 40 додаткових місць для безпечного, зручного та затишного відпочинку у лісі.
     Зазвичай рекреаційні пункти розміщуються в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу, або ж, найчастіше, вздовж автомагістралей для перепочинку подорожуючих. Традиційно їх пропускна спроможність – від 10 до 40 осіб.
     Створюючи зони відпочинку, лісівники продумують всі дрібниці. Зазвичай в таких місцях зведено ошатні альтанки, дерев’яні накриття, столи зі зручними лавками. Камінні мангали та спеціально облаштовані місця для розведення багаття убезпечують поширення вогню в зелені насадження. Також в зонах для відпочинку обладнано місця для скупчення сміття.
     Обладнані території для стоянки авто та розчищені під’їзні дороги сприяють тому, що відпочиваючим не доводиться дбати про розміщення транспорту. А для тих, хто організовує пікнік з ночівлею, передбачені ділянки для розбивки наметів. Окрім того, в деяких з рекреаційних пунктів є навіть дитячі майданчики – гойдалки, пісочниці тощо.
     З інформаційною та агітаційною метою встановлюються панно, аншлаги, стенди, в яких йдеться про правила поведінки в лісі, поводження з вогнем, відповідальність за порушення лісового законодавства.
     Робота щодо створення рекреаційних пунктів триває постійно, адже в українських лісах є ще багато місць, які потрібно облаштувати всім необхідним для відпочинку місцевого населення та подорожуючих туристів. Заходи з будівництва та оновлення рекреаційних пунктів, в свою чергу, сприяють захисту лісу від можливих пожеж та забруднення побутовими відходами, контролюванню та регулюванню масових перебування населення в лісі.
     


Автор: Владимир Морозов прочтений: 1047 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16193
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика