Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У ЧЕРНІГОВІ ТРИВАЄ 25-ИЙ ЮВІЛЕЙНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СЛОВ'ЯНСЬКІ ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ"
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 23.10.2017 18:20


У ЧЕРНІГОВІ ТРИВАЄ 25-ИЙ ЮВІЛЕЙНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СЛОВ      З 20 по 27 жовтня у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка вже традиційно проходить XXV-ий Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі». Участь у ювілейному фестивалі беруть 10 театральних колективів з України, Білорусі, Польщі.
     
     «Фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі» має багату історію свого існування, і є чи не найстарішим театральним форумом в Україні. Особливо важливо, що ця подія традиційно проходить на Чернігівщині, створюючи умови для мистецького розвитку цього краю, привертаючи увагу до його багатої культурної спадщини. Сьогодні, як ніколи важливо підтримувати та розвивати регіональні мистецькі події, демонструючи значну роль, яку відіграє культура в розвитку потенціалу регіону, відбудовує, мирить, об’єднує, окрім того, дарує гарний настрій та надію” – сказав Міністр культури України Євген Нищук, вітаючи господарів, гостей та учасників фестивалю.
     Він також вручив урядові відзнаки кращим театральним діячам краю.
     
     Театральна програма розпочалась виставою колективу Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка «Три товариші» за однойменним романом Е.-М.Ремарка (режисер-постановник – народний артист України Юрій Одинокий).
     Євген Нищук, який у виставі виконав одну із головних ролей (Роберта Локампа), підкреслив – вистава є дуже актуальною у сьогоднішній Україні.
     
     «Відчуття Ремарка і відчуття наших героїв, які жили в 20-ті роки минулого століття, дуже переплетені з сьогоденням – коли молоді люди повертаються з війни і не знають куди себе подіти, як облаштувати життя, як знайти роботу, як зберегти дружбу і як знайти своє кохання. Ця вистава є дуже близька, особистісна, бо є речі і переплетіння того, що відбулось в моєму життя – втрата дружини та близької людини, бажання зберегти дружбу – це важливі речі і вони насправді проносяться ниткою через всю виставу. Для кожного з нас це близька тема», - поділився своїми враженнями від роботи над виставою Євген Нищук.
     
     Насичена тижнева театральна програма представить як класичні спектаклі, так й твори сучасних митців у виконанні театральних колективів із Києва, Дніпра, Полтави, Ніжина, Херсону, Чернігова, а також гостей з Варшави та Гомеля.


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 812 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16163
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика