Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна та В’єтнам активізують співпрацю в агросекторі
Автор: Александр Михайленко      Дата: 13.10.2017 06:49


     Сьогодні Україна та Соціалістична Республіка В’єтнам (СРВ) зацікавлені в активізації торговельно-економічних відносин та співпраці в аграрному секторі як на Міжурядовому рівні, так і на рівні бізнесу.
     Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після 14-ого засідання Українсько-В’єтнамської Міжурядової комісії.
     «В’єтнамський ринок є надзвичайно цікавим для українських виробників аграрної та харчової продукції, зважаючи на такі фактори, як: населення країни 100 млн чоловік, ВВП на душу населення становить понад $ 6000 та швидке зростання економіки, наприклад, в 2016 році річний ріст ВВП становив 7,46%. При цьому наші економіки доповнюють одна одну в багатьох сферах»,- відмітила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
     Вона розповіла, що за результатами 8 місяців 2017 року, український агро-експорт до СРВ склав $38,6 млн та збільшився майже на $ 20 млн порівняно з аналогічними періодом 2016 року. Ключовими позиціями експорту були: зернові злаки, м’ясо та субпродукти, насіння олійних, вироби із зерна та інші.
     «Ми високо оцінюємо проведення чергового засідання нашої двосторонньої міжурядової комісії після тривалої перерви і сподіваємось на те, що зафіксовані у протоколі засідання спільні рішення стануть реальним поштовхом для розвитку двосторонніх торгово-економічних відносин в аграрній та харчовій сферах»,- зауважила Ольга Трофімцева.
     Заступник Міністра також наголосила на важливості вирішення питання щодо відновлення експорту пшениці на ринок СРВ до кінця поточного року і привітала згоду в’єтнамської сторони направити делегацію експертів з фітосанітарних питань до України в наступному місяці.
     «Зважаючи на важливість для в’єтнамської сторони двосторонніх угод про співробітництво в галузях фітосанітарії, ветеринарії та безпечності продуктів харчування, ми з Держпродспоживслужбою взяли дані документи до розробки з тим, щоб вони були підписані між Україною та СВР найближчим часом та стали стабільною основою для подальшої співпраці в аграрній та харчовій галузі»,- підкреслила Ольга Трофімцева та додала, що також в’єтнамська сторона зацікавлена у відновленні консультацій та перемовин з Україною щодо Угоди про ЗВТ між нашими країнами.
     Довідково: За результатами 8 місяців 2017 року, експорт українських аграрних та харчових товарів до СВР становив $ 38,6 млн, з ключовими товарами: м’ясо та субпродукти — $10,6 млн, зернові злаки — $ 9,7 млн, насіння олійних культур — $ 6,5 млн, олія — $1,6 млн, залишки і відходи харчової промисловості — $ 4,6 млн. Імпорт становив- $ 30,9 млн, з ключовими товарами: кава та чай — $ 14,4 млн, різні інші харчові продукти — $ 3,9 млн, зернові злаки — $1,9 млн, плоди та горіхи — $1,4 млн, риба — $7,03 млн та інші.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 613 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15961
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика