Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилблтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ще 71 громада очікує на рішення ЦВК щодо проведення перших виборів
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 10.10.2017 17:18


     На перспективу плануємо запровадити систему оцінювання роботи регіональних офісів з децентралізації. Про це під час зустрічі з керівним комітетом Програми для України «U-LEAD з Європою», заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
     
     «Для нас важливими є моніторинг та впровадження системи оцінювання роботи регіональних офісів з децентралізації. Необхідно посилювати експертно-консультативну роботу. Моніторинг функціонування ОТГ – лише виявлення проблеми, вже зараз ми маємо напрацьовувати конкретні рішення», — наголосив Геннадій Зубко.
     
     Віце-прем’єр повідомив, що сьогодні реформа децентралізації рухається в двох напрямках. Перший – створення ОТГ. Вже 29 жовтня 203 громади проведуть вибори, ще 71 громада очікує на рішення ЦВК. На кінець року – кількість громад наблизиться до 700. Другий напрямок – секторальна децентралізація. Наразі йде активна співпраця з МОН по створенню опорних шкіл та нового освітнього простору в громадах. Також формується первинна ланка медицини в громадах
     
     «Вже поданий до Верховної Ради, ініційований Президентом України, законопроект про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості. Найближчим часом парламент його має схвалити і ми перейдемо до практичного його втілення спільно з МОЗ. Наразі з U-LEAD ми працюємо по 12 напрямкам секторальної децентралізації», — підкреслив Зубко.
     
     Нагадаємо, за рік, з моменту старту Програми для України «U-LEAD з Європою», вже працюють 23 регіональних центри, відкрито 4 хаби в регіонах. Налагоджена комунікація і координація між центральним офісом та регіональними центрами і ОДА. За підтримки Програми протягом квітня-травня поточного року здійснено функціональне обстеження ОТГ межі, яких повністю співпали з межами районів. Також, запроваджено моніторинг процесу децентралізації і фінансовий моніторинг новосформованих територіальних громад.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 1008 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15909
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика